5 întrebări frecvente despre fațetele dentare

0

 

Fațetele dentare reprezintă o alegere populară printre pacienții care își doresc o schimbare totală a zâmbetului. Înainte de această procedură, majoritatea dintre ei au câteva întrebări despre fațetele dentare. Dacă și tu iei în considerare aplicarea fațetelor dentare, cu siguranță ți-au trecut și ție prin cap aceste întrebări. Răspunsurile le găsești mai jos:

  1. Ce presupune această procedură?

În general, aplicarea fațetelor dentară necesită două vizite: una pentru a modela sau șlefuii dinții și una pentru a cimenta aceste restaurări cu aspect natural pe dinți. Între vizite, medicul dentist poate plasa fațete provizorii atractive pentru a ajuta la prevenirea sensibilității, a permite funcționarea și a oferi un zâmbet frumos. Aceste provizorii sunt concepute pentru a fi purtate pentru o perioadă limitată de timp, dar ar trebui să fie confortabile până când noile fațete sunt finalizate și gata de aplicat. În cazul în care ai mici probleme dentare, acestea vor fi corectate înainte de șlefuirea dinților.

  1. Cât costă fațetele dentare?

Toți pacienții au aceeași întrebare: cât costă fațetele dentare? Prețul variază în funcție de materialul pe care îl alegi pentru fațete – porțelan sau compozit, de numărul de fațete necesare, dar și de alte proceduri ce trebuie realizate înainte de aplicarea fațetelor. După consultație, medicul va stabili o schemă de tratament și costurile.

  1. Ce se întâmplă dacă vreau să dau jos fațetele dentare?

Decizia de a aplica fațete dentare trebuie cântărită foarte bine pentru că procesul de ireversibil. Odată îndepărtat smațul dentare pentru lipirea fațetelor, nu mai ai nicio altă variantă decât înlocuirea fațetelor vechi cu unele noi atunci când aspectul se degradează sau apar alte probleme. Și așa ajungem la următoarea întrebare.

  1. Cât timp durează fațetele dentare?

Fațetele de porțelan proiectate corect și aplicate cu precizie de către un dentist Iași cu experiență pot dura peste 10-15 ani.  Acestea nu necesită nicio îngrijire specială, în afară de periajul regulat, folosirea aței dentare și vizitele la dentist. Ține cont de faptul că te poți confrunta cu carii chiar dacă ai fațete dentare, deci igiena orală corectă este obligatorie.

  1. Există posibilitatea ca fațetele să fie mai albe decât restul dinților mei?

Nu, culoarea fațetelor este aleasă pentru a se potrivi perfect cu restul dinților tăi. Unii pacienți aleg să își albească restul dinților înainte de a primi fațetele pentru a obține un zâmbet mai alb în general. Acest lucru este valabil doar dacă ai toți dinții naturali pentru că procedurile de albire a dinților nu au efect asupra coroanelor dentare sau asupra implanturilor. Asta înseamnă și că va trebui să analizezi bine opțiunile pe care le ai înainte de a-ți pune fațetele pentru că ulterior nu îți mai poți albi dinții. Partea bună este că culoarea fațetelor rămâne așa mult timp chiar dacă mai consumi din când în când alimente ”interzise” cum ar fi vin roșu sau cafea – fațetele se pătează mult mai greu decât dinții naturali.

Dacă ai și alte întrebări sau nelămuriri, nu ezita să ai o discuție cu medicul tău. Poți lua cea mai bună decizie pentru dantura ta doar în momentul în care ești foarte bine informat.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.