2 reţete de prăjituri fără zahăr: delicioase şi sănătoase

0

Trăim cele mai generoase vremuri pentru un regim de viaţă fără zahăr, indiferent că vorbim de grija pentru creşterea armonioasă a copiilor sau de o dietă asumată la orice vârstă. 

Întrucât găteşti mai sănătos la cuptor, îţi prezentăm câteva reţete delicioase de desert, din care nu vei simţi lipsa zahărului.

Tort cu frişcă

Pentru orice moment festiv, tortul nu trebuie să-i mai separe pe consumatorii de zahăr de cei atenţi cu sănătatea sau kilogramele în plus. Găteşte această reţetă şi nimeni nu va simţi lipsa gustului dulce, în timp ce veţi fi cu toţii în siguranţă. 

Pentru blat ai nevoie de trei sferturi de cană de eritritol pulbere ca îndulcitor, trei sferturi de cană de unt, 6 ouă mari, 2 gălbenuşuri de ou, trei sferturi de cană de migdale, 2 linguriţe de oţet de mere, 3 căni de făină de migdale, o jumătate de cană de făină de cocos, o lingură de praf de copt, o linguriţă de pulbere de gumă xantan, o linguriţă de vanilie şi o jumătate de linguriţă de sare. 

Preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Adaugă ouăle într-un castron şi amestecă timp de 2 minute la viteză mare. Topeşte untul în cuptorul cu microunde până ajunge moale, nu prea fierbinte. Adaugă vanilia, laptele de migdale, untul topit şi oţetul de mere în amestecul de ouă până se omogenizează. Cerne făina de migdale, făina de cocos, praful de copt, guma de xantan, sarea şi cana cu eritritol într-un castron mare. 

Amestecă ingredientele din ambele vase până la omogenizare uşoară. Lasă-l la cuptor timp de 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Apoi lasă-l la răcit aproximativ o oră, cât timp te ocupi de glazură. Glazura albă o obţii din o lingură de vanilie, o jumătate de ceaşcă de frişcă, un sfert de cană de eritritol şi o cană de cremă de brânză. 

Amestecă crema de brânză cu mixerul timp de un minut. Adaugă vanilia şi eritritolul, apoi frişca şi amestecă timp de 30 de secunde, crescând viteza de la mic la mare. Nu bate excesiv, pentru a nu se lichefia. Ornează tortul cu glazură şi lasă-l la răcit până îl veţi consuma.

Brioşe cu cafea

Brioşele sunt reţeta simplă ideală pentru consum acasă sau în pachetul de serviciu. Pentru o tavă cu 18 bucăţi ai nevoie de o cană şi jumătate de făină, un sfert de cană de apă fiartă, o ceaşcă de cafea fierbinte, o jumătate de cană de cacao praf, o cană de eritritol, trei sferturi de cană de unt nesărat, două ouă mari, un sfert de ceaşcă de lapte, o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriţă de praf de copt şi o linguriţă de extract de vanilie. 

Într-un bol mic, amestecă apa clocotită, cafeaua, pudra de cacao şi laptele până când se omogenizează, fără bulgări. Lasă deoparte acest amestec de ciocolată obţinut. Într-un castron mai adânc amestecă ouăle, untul şi îndulcitorul până la omogenizare. 

Adaugă ciocolata din bol şi amestecă din nou. În al treilea vas amestecă făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu, după care varsă amestecul uscat peste ingredientele umede de mai sus. Chiar dacă mai rămân bulgăraşi, nu mixa în exces, pentru a nu obţine aluat de biscuiţi! Toarnă amestecul în lăcaşurile din tava specială de brioşe şi lasă-l la copt timp de 20-25 de minute la 175 de grade Celsius. 

Scoate-le la răcit şi serveşte-le simple, cu glazură sau îngheţată fără zahăr, după gust.

Dacă până în urmă cu câţiva ani autorităţile medicale lansau apeluri cu privire la importanţa reducerii consumului de sare, în prezent atenţia este concentrată pe problemele cauzate de glucoza din sânge.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.