10 sfaturi să fii mai activă și mai productivă lucrând de acasă

0

Muncind de acasă tinde să aibă acea aură plină de farmec, pe care multe persoane o caută. Ele cred că ai mai mult timp liber, dar se înșeală. Dacă ești o persoană care ai lucrat vreodată de acasă pentru perioade îndelungate de timp, atunci știi probabil că acest mod de lucru nu este chiar wow, poate fi adesea exact opusul glamour-ului.

Femeile își doresc să îmbine familia și cariera, unele lucrează de acasă, altele conduc un business de acasă. Din păcate, nu există nicio rețetă care poate îndeplini această dorință a lor, nu există niciun psiholog care să ofere sfaturi despre cum să ai și o căsătorie bună și un job mulțumitor.

10 sfaturi pentru a lucra mai bine de acasă

Atunci când lucrezi de acasă, îți dorești să menții un echilibru între viața profesională și cea personală. Pentru a avea cele mai bune rezultate, este bine de ținut cont de următoarele sfaturi:

 • Menține un ritm normal de muncă, ceea ce înseamnă să respecți anumite obiceiuri bune, de somn, masă și lucru
 • Planifică-ți timpul și ce ai de făcut pe zile și săptămâni în avans
 • Nu pierde timp pe rețele de social media, stabilește anumite ore când te poți delecta și relaxa
 • Fă pauze scurte la fiecare 40 de minute, pentru că asta te ajută să fii productiv; corpul, creierul și ochii au nevoie de pauze în mod frecvent, pentru a se relaxa
 • Respectă orele de masă, fă mișcare în pauze, stai la aer pe terasă sau în balcon
 • Crează-ți un mediu plăcut de muncă, asta înseamnă să ai un birou, un scaun ergonomic și o temperatură confortabilă în casă
 • Asigură-te că ai o conexiune puternică la Internet și o lumină adecvată, mai ales în cazul în care trebuie să răspunzi la niște apeluri video
 • Folosește tehnologia modernă pentru a lucra cu clienții sau colaboratorii, dar și pentru a menține relațiile cu prietenii sau colegii
 • Încheie ziua într-o atmosferă plăcută, eventual fă o plimbare seara la aer curat, într-un parc
 • Adoptă o atitudine și o gândire pozitivă, reflectă la lucrurile bune pe care le-ai realizat în ziua care tocmai s-a încheiat.

Care sunt cele mai populare job-uri pe care le poți face de acasă?

Un job de acasă îți oferă numeroase avantaje: ai un program de lucru flexibil, poți să lucrezi și în alt loc dacă îți iei laptopul cu tine, vei economisi banii de transport, vei lucra în ritmul tău, fără stres, îți vei face un program de muncă în funcție și de modul de viață pe care îl ai.

Cele mai populare job-uri pe care le poți face de acasă sunt:

 • Agent telemarketing – salariul este fix, dar poți primi și bonusuri de performanță
 • Operator call center – poți lucra de acasă de îndată ce vei avea puțină experiență
 • Model la studioul de videochat NightProwl din Iașiunde salariul este chiar de 10 ori mai mare decât salariul minim pe economie și poți lucra de acasă
 • Consultant de preluarea comenzilor – sunt necesare abilități bune de comunicare.

Psihologii recomandă femeilor să lucreze de acasă, mai ales dacă găsesc un job care le place. Ei sfătuiesc femeile să fie răbdătoare cu propria persoană, să încerce să îmbine pe cât posibil viața profesională cu cea personală, dar să nu uite niciodată de ele, chiar dacă au copii de crescut și familie. Ei amintesc și despre sindromul burnout, care nu este doar profesional, el se manifestă și în cazul părinților.

Realitatea demonstrează că viața femeilor este plină de încercări și de asta uneori ele trebuie să lase lucrurile să curgă, să nu se mai streseze, pentru că oricum nu vor putea să controleze tot ce se întâmplă, asta este chiar imposibil. Oamenii iau decizii pe cont propriu chiar dacă sunt căsătoriți, dar își respectă partenerul de cuplu.

Să fii mamă înseamnă să ai două job-uri și jumătate. Căsnicia nu este un mod de a renunța la propria identitate, iar pentru a avea o viață de familie fericită și un job bun dar care poate fi uneori solicitant, trebuie o bună organizare și dezvoltarea unor abilității de adaptare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.