Zina Dumitrescu – detalii neștiute despre viața creatoarei de modă

0

„Mama modei românești”, așa cum o numeau colegii, avea 82 de ani, iar pe ultimii și i-a petrecut într-un azil, confruntându-se nu doar cu probleme de sănătate complicate, cum ar fi boala Alzheimer, ci și cu neajunsuri financiare. Starea Zinei Dumitrescu s-a degradat treptat, iar în ultima vreme fosta creatoare de modă nu își mai dorea să lupte cu viața ei, după cum au mărturisit apropiații.

Deși bătrânețea i-a fost marcată de suferință, viața Zinei Dumitrescu ar face invidioasă orice femeie. Creatoarea de modă, pe numele ei real Zenobia Bogoș, s-a născut în anul 1936, în Județul Ismail, din Republica Moldova. Tatăl ei a fost comandant în garda regală, iar mama ei a provenit dintr-o familie de oameni bogați din Huși. Bunica ei era o contesă poloneză pe care o chema Zenovia. „Mama Zina” a avut și un frate mai mic, dar acesta a murit înecat la 12 ani și jumătate.

„În noaptea aia, tatăl meu a pornit să-l caute pe fratele meu și, după ce l-a găsit mort, s-a întors acasă cu părul alb. Din cauza șocului albise. Tatăl meu a murit în `65 și regret că nu l-a apucat pe Cătălin (fiul creatoarei n.r), care s-a născut în `69”, a declarat Zina Dumitrescu, potrivit Historia.

După război, familia s-a refugiat în România și s-a stabilit la Pitești.  Aici Zina a terminat liceul…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.