Tot ce trebuie să știi despre manichiura rusească

0

Fie că ai auzit sau nu despre această denumire, de încercat ai încercat-o în mod sigur. Manichiura rusească se realizează „pe uscat”, fără înmuierea cuticulelor, și este, mai nou, o tehnică preluată de majoritatea tehnicienilor.

Ce este manichiura rusească?

„Această manichiură poartă mai multe denumiri, în funcție de țară sau de zonă. Iar denumirea oficială e Hardware Manicure, adică o manichiură care se realizeaza cu ajutorul pilei electrice și a anumitor capete de freză, de aici și numele de hardware. În Europa, de exemplu, s-a preluat denumirea de Manichiură Rusească, pentru că inspirația a venit direct din Rusia. Rețelele de socializare au preluat imediat trend-ul și aș putea spune că sunt chiar aglomerate cu acest tip de manichiură, mai ales că arată impecabil de curat și frumos”, spune Tatiana Litvinov, World Nail Champion și fondatoarea TL Nail Institute.

Manichiura rusească este, practic, un tip de manichiură care îmbină mai multe tehnici sau moduri de realizare. Se folosesc freza electrică și anumite capete de freză pentru a îndepărta cuticula și părțile uscate ale pielii. Lucrul cu freza este, de asemenea, îmbinat cu forfecuțe sau clești speciali pentru îndepărtarea cuticulei și a țesutului uscat din jurul unghiei.

Care sunt avantajele si dezavantajele când vorbim despre manichiura rusească?

„Orice tehnică are avantaje și dezanvantaje, în funcție de tipul de unghie și de stilul tehnicianului. Este minunat că, fiind eliminat țesutul uscat din jurul unghiei, manichiura finală arată curată și îngrijită. Astfel se permite aplicarea culorii foarte aproape de cuticulă, deci culoarea pare că crește din rădăcină. Efectul optic de alungire a unghiei e excepțional. Realizată corect (adică nu foarte adânc) va face ca o parte din cuticulă să nu mai crească…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.