Shopping pentru bătrânei: cum fac cumpărături pentru vulnerabili 11 tineri care locuiesc în orașele de pe Valea Trotușului
Un grup de tineri a decis să reacționeze constructiv la criza generată de răspândirea noului tip de coronavirus și a pus la cale un sistem de aprovizionare pentru persoanele vulnerabile din localitățile de pe Valea Trotușului. Reuniți deja sub umbrela Grupul de inițiativă Valea Trotușului, ei fac cumpărături pentru vârstnici și le livrează la ușile lor, și descoperă zilnic cum lucruri aparent nesemnificative, precum a căra un bax de apă, aduc bucurie și un pic de speranță celor pe care îi ajută.
Irina Damian mi-a povestit cu modestie despre demersul lor: ‘Sunt oameni care construiesc spitale, care organizează sisteme de aprovizionare, care strâng zeci de mii de euro, iar eu ieri am cărat trei pâini și un bax de apă minerală. De ce ar vrea cineva să citească despre asta?’. Și mi-a explicat cum a luat naștere Grupul de inițiativă civică Valea Trotușului, tot în urma unei crize, anul trecut. ‘Din păcate lumea se mobilizează mai bine de nervi, spaimă, frustrare, decât din spirit civic. E o nebuloasă spiritul ăsta civic. Dar nervii sunt aproape palpabili și când ți se ridică tensiunea de nervi, atunci te ridici de pe canapea și e foarte probabil să și faci ceva. Cam așa era și la noi în Târgu Ocna anul trecut, când eram printr-a patra zi fără apă curentă. Autoritățile comunicau puțin și prost, iar pe tine nu te întreba nimeni dacă ai nevoie de ceva. Pentru mine nu era așa grav dacă nu mă întrebau, eu doar mă scufundam încet și sigur într-o lume de rufe și șervețele umede pentru că asta devine viața cu bebeluși fără apă la robinet, dar erau oameni bătrăni care locuiau singuri, erau mame singure, erau bolnavi la noi în oraș care nu puteau…
Citeste continuarea AICI