Sfaturi și idei pentru a te asigura că ești mereu punctual
Unii oameni își iau doza zilnică de adrenalină întârziind la fiecare întâlnire, apoi spunând „Scuze că am întârziat!” Deși ar putea părea că întârzierea cronică este pur și simplu nepoliticoasă, gestionarea timpului poate fi mai dificilă decât pare și, deseori, întârzierea este înrădăcinată în ceva psihologic, ca frica de timpii morți ai zilei.
Îți ofer în cele ce urmează câteva sfaturi și idei pentru a putea evita astfel de situații neplăcute cauzate de întârzieri.
Calculează timpul necesar pentru deplasarea către locație
Nu oferi doar o estimare vagă a timpului – calculează timpul complet pentru deplasare, inclusiv mersul pe jos, tranzitul, așteptarea, călătoria și localizarea. Uneori, poți acorda în mod arbitrar un timp de călătorie de 30 de minute, când poate dura de fapt o oră.
Fii prudent în calculul tău
Unul dintre principalele motive pentru care obișnuiești să întârzii este faptul că subestimezi semnificativ timpul necesar. În perioadele în care s-ar putea să existe o variație a timpului luat, cum ar fi timpul de așteptare pentru un autobuz sau timpul de călătorie, ia întotdeauna cel mai înalt capăt al varianței.
Fă asta pentru toate segmentele diferite din timpul călătoriei, pentru a obține timpul total de călătorie. Apoi, adăugă 15 minute în plus, ca tampon pentru orice scenarii sau obstacole de care nu știi.
Obține un organizator central
Înregistrează toate întâlnirile, locațiile, timpul necesar călătoriei etc. într-o locație centralizată. Acesta poate fi organizatorul tău personal sau telefonul mobil. În zilele noastre, tehnologia a făcut acest lucru foarte ușor, astfel încât, îți poți sincroniza calendarele pe telefonul mobil și computer. Astfel, vei fi la curent cu toate angajamentele tale.
Fii sigur cu privire la locația la care trebuie să mergi și cum să ajungi la ea
Dacă este un loc nou, în care nu ai mai fost, poți să verifici în prealabil harta, pentru a identifica locația exactă. Oamenii întârzie adesea, pentru că le este greu să găsească locul.
Pregătește totul în prealabil
Aceasta include ținutele, geanta, materialele etc. Acest lucru împiedică întârzierea cauzată de căutarea lucrurilor în ultimul minut. Uneori poți pleca, dar trebuie să te întorci acasă câteva minute mai târziu, pentru că ți-ai dat seama că ai uitat să iei ceva.
Trezește-te imediat când sună alarma
Ai mai întârziat înainte din cauza somnului excesiv? Trezește-te imediat ce sună alarma! Asigură-te că îți acorzi suficient timp de somn, cu o noapte înainte.
Planifică suficient timp pentru sarcina pe care o ai înainte
De obicei, întârzierea este un rezultat al efectului de domino – unde activitatea anterioară a depășit deja timpul acordat. Fii realist în ceea ce privește alocarea timpului – nu seta numai 30 de minute pentru o întâlnire importantă, înainte de o programare!
Păstrează cheile și necesitățile de călătorie în același loc
Uneori poți întârzia pentru că nu-ți găsești cheile sau cardul de călătorie. Pune-ți aceste necesități de călătorie, în același loc, în fiecare zi.
Folosește forme de transport fiabile
Aceasta înseamnă transport care respectă un orar strict, cum ar fi trenurile și poate autobuzele, în funcție de calitatea serviciului de transport. Pentru rapiditate, dar și pentru comoditate și un bun confort, poți naviga către destinația dorită și folosind un autoturism, pe care încă nu-l ai. Pentru aceasta poți apela la serviciile unei agenții de închirieri auto, acolo unde îți poți rezerva la orice oră din zi și din noapte autoturismul dorit.
Călătorește în afara orelor de vârf, acolo unde este posibil
Acest lucru te împiedică să fii întârziat de blocajele de trafic, aglomerări, cozi etc. Dacă nu este posibil să eviți acest lucru, include o cantitate generoasă de timp tampon, în consecință.
Ultimul sfat: Dacă știi că vei întârzia cu siguranță sau există o mare probabilitate de a întârzia, în ciuda tuturor eforturilor de a ajunge la timp, contactează imediat persoana ca formă de bună etichetă.