Sfaturi pentru amenajarea unei bucătării în stil rustic

0

În general, bucătăria evocă un spațiu cu dulapuri impecabil de elegante, cu fronturi lucioase și decor minimalist. Totuși, există persoane care apreciază atmosfera caldă a bucătăriilor de modă veche, care vor opta pentru un stil rustic, cu o ambianță primitoare. Aspectul natural al stilului rustic este unul dintre punctele sale forte și asta îl face extrem de iubit chiar și acum. Deși este asociat mai mult cu locuințele de la țară, de vacanță, el poate fi adoptat și în bucătăria unui apartament de oraș. Iată câteva sfaturi care te pot inspira să îți amenajezi bucătăria într-un stil rustic.

Electrocasnice retro

Dacă vrei să creezi un decor cu adevărat rustic, atunci aparatura și obiectele vintage sau cu aspect de epocă se vor potrivi perfect în bucătăria ta și vor adăuga o notă de realism. Astăzi poți achiziționa o serie de electrocasnice retro, începând de la frigider și până la plite pe gaz și cuptoare. Nu renunța la confort și optează pentru una dintre multele masini de spalat vase incorporabile disponibile pe piață, apoi alege să o disimulezi în spatele unui front de bucătărie rustic. Completează acest look cu un aparat de cafea și un prăjitor de pâine retro.

Locul de luat masa

Una dintre particularitățile unei bucătării rustice este spațiul pe care îl oferă. În trecut, camera în care era amplasată bucătăria includea și locul de luat masa. Fă posibil acest lucru și în casa ta, făcând loc unei mese cu scaune și bănci de lemn. Senzația de intimitate și confort trebuie să fie pe primul loc. Alege scaune tapițate, de modă veche, precum și perne cu modele vintage și o față de masă în nuanțe de pastel. Aceste mici detalii vor adăuga nota finală atmosferei calde și primitoare a bucătăriei tale rustice.

Culori și materiale

  • Prima impresie pe care ți-o oferă o bucătărie în stil rustic este una de sobrietate și confort. Acest stil adoptă tonuri naturale, în principal alb și bej. Sunt binevenite nuanțele de gri, negru sau albastru, pentru a evita un decor interior prea monoton. Culorile bine alese și bine dozate vor oferi spațiului un aspect atemporal.
  • Lemnul este unul dintre materialele principale într-o bucătărie rustică. Folosește lemn netratat, crud sau unul recuperat, pe care îl poți integra în mobilier sau pentru blatul de lucru. Este recomandat să fie tratat cu produse special concepute pentru a rezista în timp. Lemnul este elementul care transmite senzația de căldură și ospitalitate într-o locuință, așadar bucătăria ta va fi punctul central al întâlnirilor între prieteni sau cu familia.
  • Alege pentru bucătăria ta texturi naturale care să se potrivească cu tonul general. Preferă inul, bumbacul sau chiar iuta pentru prosoape, fețe de masă sau șervețele. Fibrele vegetale și animale sunt, de asemenea, aliatele decorului rustic. De fapt, au avantajul de a fi atât absorbante, cât și moi la atingere. Aceste materiale adaugă și un aer șic bucătăriei tale.

Detalii vintage

  • Distrează-te căutând obiecte noi sau folosite, cu finisaje diferite, care se vor potrivi de minune cu o bucătărie in stil rustic. De exemplu, un abajur din papier-mâché, o chiuvetă din cupru sau o lampă de podea din alamă se vor potrivi perfect, prin aspectul lor vintage, cu un interior rustic. 
  • Dacă bucătăria ta dispune de un tavan din piatră sau lemn, pereți de cărămidă sau grinzi la vedere, nu ezita să le păstrezi și să le scoți în evidență. Sunt elemente centrale ale stilului rustic, iar el merge mână în mână cu articolele vintage. O tigaie cu email ciobit, oalele demodate, scaunele vechi, toate acestea vor oferi bucătăriei tale un aspect plin de viață și prietenos. 
  • O bucătărie rustică nu trebuie să fie neapărat întunecată. Dacă, totuși, bucătăria ta nu este suficient de luminoasă, alege lămpi pentru colțurile slab iluminate și renunță la majoritatea dulapurilor superioare.
  • Decorează-ți bucătăria cu un buchet de flori de câmp. În lipsa acestora, buchetele de flori uscate pot oferi senzația de rustic. Sunt accesorii care durează mult mai mult și arată la fel de frumos. Sau creează o mică grădină interioară. Plantele aromatice precum arpagicul, busuiocul, cimbrul sau pătrunjelul sunt foarte ușor de cultivat. Mai mult, vor aduce un plus de prospețime camerei.

 

Pentru mulți, o bucătărie rustică poate părea demodată, dar azi există trucuri care o pot scoate din vremurile de demult și să o aducă în prezent. Îndrăznește să alegi acest stil atemporal pentru a crea un spațiu prietenos, cald, în care să te poți relaxa cu cei dragi ție.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.