Probleme comune sau mai putin comune pe care le poti rezolva la Besmax
Besmax este o companie de concierge medical din Romania, de altfel prima de acest gen din tara. Aici se pot diagnostica si identifica solutii diverse si personalizate pentru anumite probleme de sanatate comune sau mai putin comune. De exemplu, stiai ca https://besmax.ro/unul-din-10-copii-romani-risca-sa-dezvolte-tulburari-de-respiratie-in-timpul-somnului/? De exemplu, daca cel mic sforaie, el poate suferi de sindromul de apnee obstructiva in somn, o afectiune care ar putea avea consecinte importante asupra sanatatii. Din fericire, exista mai multe modalitati de a interveni: de la indepartarea amigdalelor si adenoidelor pana la aplicarea anumitor dispozitive ortodontice.
Copiii care sforaie au un somn nelinistit. De asemenea, in timpul zilei sunt hiperactivi si iritabili. Acestea reprezinta o varietate de semnale care pot depinde de o singura problema: apneea obstructiva de somn. Acestea sunt adevarate intreruperi ale respiratiei in timpul somnului, cauzate de o blocare temporara a trecerii aerului in caile respiratorii superioare, cele care se afla chiar in spatele nasului si gurii. Aceste intreruperi pot dura de la aproximativ zece secunde la cateva minute si se pot repeta de mai multe ori pe ora. Daca este lasat netratat, sindromul poate duce la intarzieri si probleme in dezvoltarea copilului, un risc crescut de a ajunge la infectii ale urechii si, in cazuri severe, un risc crescut de diabet, hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare, cum ar fi aritmii, ateroscleroza si un ventricul marit.
Exista cu siguranta semne care ii pot face pe parinti sa suspecteze ca ceva nu este in regula cu somnul copilului lor. Asa cum am mentionat, sforaitul este cel mai frecvent simptom al copiilor afectati de sindrom. Evident, nu vorbim despre sforaitul ocazional, care se poate intampla atunci cand copilul are o raceala, ci cel obisnuit, care apare aproape in fiecare noapte. O alta particularitate reprezinta un somn nelinistit, cu schimbari frecvente de pozitie sau somn in pozitii particulare care faciliteaza intrarea aerului. Alte semne sunt: tendinta de a respira prin gura; dureri de cap dimineata;
anomalii de comportament pe parcursul zilei, cum ar fi hiperactivitate, agresivitate, rezultate scolare slabe; concentrare slaba a atentiei. Daca suspectezi ca cel mic are astfel de probleme, adreseaza-te specialistului.
Daca https://besmax.ro/ai-arsuri-la-stomac-endoscopia-digestiva-superioara-diagnosticheaza-gastrita-atrofica/. Gastrita atrofica este acea afectiune care apare atunci cand mucoasa stomacului este puternic inflamata timp de cativa ani. Este o infectie care trebuie tratata, deoarece poate avea efecte grave, cum ar fi distrugerea invelisului in sine. Una dintre cauze se poate datora unui atac imprevizibil al organismului impotriva celulelor sanatoase: acest tip se numeste gastrita atrofica autoimuna.
Inflamatia peretilor stomacului poate provoca, in general, probleme mai grave, cum ar fi, de exemplu, anemia pernicioasa si hiperhomocisteinemia. Mai ales in cazurile in care boala este autoimuna, exista un risc ingrijorator de cancer gastric. Gastrita atrofica este cauzata de o bacterie numita Helicobacter pylori si poate incepe inca din copilarie, motiv pentru care este necesar un tratament rapid pentru a nu degenera in timp. Printre cauze: contact direct cu scaunul, varsaturile sau saliva unei persoane deja infectate, consumul de apa, bauturi sau alimente deja infectate de bacterii. Un declansator al gastritei atrofice se datoreaza unei „erori” in actiunea organismului care, prin urmare, face ca celulele sanatoase sa fie atacate de anticorpi: acestia, in loc sa atace virusuri sau bacterii, ataca partile benigne ale corpului, provocand nasterea si raspandirea sucurilor acide. O alta cauza este lipsa de vitamina B12 in organism, una dintre cele mai importante, deoarece permite crearea de globule rosii noi si sanatoase.
Pentru un diagnostic si o indrumare precisa, adreseaza-te personalului de la besmax.ro!