Pregătiri pentru naștere. Cele mai importante aspecte de care să ții cont înainte de a veni pe lume comoara vieții tale
Ești deja în trimestrul trei. Ce bucurie! Foarte multe femei preferă să aștepte până în al doilea trimestru de sarcină pentru a cumpăra lucruri pentru bebe, iar altele preferă să aștepte până în trimestrul trei pentru a face planurile de naștere. Oricum ai proceda, bucură-te de această etapă spectaculoasă fizic și psihic din viața ta. Până una alta, ai face bine să începi pregătirile deja, cu pași vioi și multe informații în așa fel încât, în ultimele săptămâni, să nu te stresezi cu bagajul de maternitate sau comanda pătuțului de co-sleeping. Sunt multe detalii de care trebuie să ții cont. Iată cele mai importante aspecte:
1. Discută planul de naștere cu medicul ginecolog
Acum este deja momentul să discuți concret cu medicul ginecolog și reprezentanții maternității pe care ai ales-o planul de naștere. Informează-te corect în legătură cu etapele nașterii. La o sarcină fără patologii sau complicații planul de naștere este ușor de respectat, dar mereu pot să apară diferite surprize neplăcute. Tu trebuie să fii informată de specialiști în legătură cu toate șcenariile și alături de ginecolog să iei decizia cea mai bună, indiferent că naști natural sau prin cezariană. Discută cu medicul despre dorința de a avea ora magică alături de bebeluș și asigură-te că maternitatea pe care ai ales-o (fie ea de stat sau privată) dispune de toate utilitățile și aparatele de înaltă performanță necesare pentru siguranța ta și a copilașului tău.
2. Pregătește bagajul de maternitate din timp
Nu lăsa pe mâine ce poți face azi, mai ales când vine vorba de pregătirea bagajului de maternitate. Pornește în căutarea unor trolere de bună calitate, dar încăpătoare, care să conțină atât hainele pe care le vei purta tu în maternitate, cât și hainele bebelușului. O să ai nevoie de un set de haine curate pe care să le dai asistentelor și moașelor pentru a-l schimba pe micuț zilnic.
Alege un detergent rufe bio și hipoalergenic, delicat cu pielea sensibilă a copilului. Ai nevoie de prosoape, halat de baie cu capișon, sistem de înfășat reglabil din bumbac, șosete, mănuși, căciuli și hainele cu care să-l scoți din spital. Cumpără scutece și adaugă în bagaj produse de îngrijire pentru nou-născuți. În ceea ce te privește, adaugă haine din bumbac, cămăși de noapte cu capse pentru a-l putea pune imediat pe bebe la sân, chiloți cu talie înaltă și produse de îngrijire personală.
3. Amenajează camera bebelușului
Specialiștii în pediatrie recomandă ca micuțul să stea în aceeași cameră alături de părinții lui în primele luni de viață. De aceea, un pat de co-sleeping este varianta ideală. În același timp un babynest este o variantă flexibilă pentru a-l plimba pe bebe cu tine în camere diferite în timp ce tu mai faci și alte treburi. Cu toate acestea, amenajarea camerei este un aspect important, astfel discută cu partenerul și luați hotărârea asupra tematicii alese. Spațiul trebuie să fie bine organizat și compartimentat, așa că poți face pe comandă mobila. Adaugă un dressing voluminos, comodă cu sertare suficiente, masă de înfășat, un fotoliu comod pe care să te odihnești și un pat pentru bebeluș.
În concluzie, pregătirea pentru naștere se face din timp. Acum este momentul oportun să pui cap la cap fiecare piesă de puzzle care va ajuta la primirea pe lume a copilului. Acestea sunt momente magice, cu mare impact emoțional. Bucură-te de fiecare clipă, dar nu pune în niciun fel presiune pe tine.