Povestea tragică a ultimului moștenitor al imperiului Gucci

0

În 1921, Guccio Gucci fondează în Florența brandul italian cu același nume, Gucci. La începutul anilor 1900, lucrând ca valet în hotelul Savoy din Londra, tânărul Gucci dezvoltă o fascinație pentru bagajele luxoase ale turiștilor înstăriți. Mai târziu, întors în Toscana, bărbatul pune bazele unei mici afaceri vânzând bagaje, poșete și accesorii confecționate din piele.

Citește și: Cine este miliardarul care deține casele de modă Gucci, Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen

În 1938, Gucci deschide primul magazin în Roma. Brandul devine deja cunoscut pentru calitatea produselor comercializate. În 1951 se deschide primul magazin Gucci din Milano, iar în doar doi ani, Gucci devine un brand internațional, deschizând primul său magazin în Manhattan, New York.

Citește și: Cum arată casa de 39 de milioane de dolari în care locuiește Tom Ford

Gucci și soția lui, Aida Calvelli, au avut șase copii. Trei dintre fii lui, Vasco, Aldo și Rodolfo au ajutat îndeaproape la dezvoltarea casei de modă în plan internațional. În anii 1970, brandul a cunoscut una dintre cele mai prospere perioade ale sale. Din 1980, însă, conflictele dintre membrii familiei Gucci au adus casa de modă pe marginea prăpastiei.

Povestea tragică a ultimului moștenitor al imperiului Gucci

Fiul lui Rodolfo, Maurizio Gucci, preia conducerea companiei după moartea tatălui său din 1983. Odată ajuns la conducere, Maurizio îl concediază pe unchiul său Aldo care sfârșește în închisoare, acuzat de evaziune fiscală.

În cele din urmă, Maurizio se dovedește a fi un mult prea slab director al casei de modă. În 1988, tânărul se lasă convins să-și vândă moștenirea de familie companiei Investcorp, cu bazele în Bahrain. În 1993, Maurizio renunță la ultimul său procent din compania fondată de bunicul său.

Citește și: Amancio Ortega, fondatorul ZARA, duce o viață modestă! Ce mașină conduce

În…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.