Pescuitul – de la hobby la pasiune

0

Pescuitul este una din cele mai vechi activitati ale omului, deoarece este legata de vanatoare si de modul de a procura hrana. In ziua de astazi, pescuitul a devenit un sport cu acte in regula, insa care trebuie practicat dupa bunele obiceiuri reglementate de stat. Cei care practica pescuitul cunosc ca de la hobby devine pasiune, foarte rapid, si in scurt timp apare si nevoia de a face investitii mai mari in lansete, echipamente si mecanisme care sa imbunatateasca experienta pescarului.

Pentru a beneficia de cele mai noi produse produse de pe piata, pescarii apeleaza la un magazin de pescuit online, care le ofera absolut tot ce au nevoie de la lansete, momeli, cizme de cauciuc sau sfaturi utile despre anumiti pesti pana la locatii de pescuit.

Desi pentru multi poate parea un aspect neimportant, lanseta este instrumentul care face 50% din munca depusa la pescuit, de aceea sunt de mai multe tipuri.

Reguli de care trebuie sa tinem cont cand cumparam o lanseta noua.

In prezent, tijele sunt, in general, din fibra de sticla, fibra de carbon sau kevlar si au o lungime care variaza de la 2 la 15 metri, sunt destul de usor de manevrat, dar raman la un pret la fel de mare.

Tija telescopica este adesea folosite pentru distante mai mici de 5 sau 6 metri. Astfel, aceste tije ofera un confort bun, pe langa faptul ca sunt foarte practice, deoarece sunt usor de depozitat si transportat, vor fi perfecte pentru pescuitul rapid, dar vor fi totusi mult mai putin practice pentru tehnici care necesita o dimensiune mai mare de trestie.

 

Unde mergi sa pescuiesti? Locul practicii este fundamental. Prima regula de aur a pescarilor pentru a economisi timp este sa cunoasteti cateva detalii macar despre locurile de pescuit unde aveti de gand sa mergeti.

Pescuitul in apa stagnanta: iazul sau lacul. Este cu siguranta cea mai la moda practica, deoarece va permite sa petreceti un moment prietenos cu amicii pescari.

Daca aveti norocul sa traiti langa un rau frumos, veti putea pescui dupa bunul plac. Diferitele practici sunt, in general, mai „sportive”, deoarece trebuie sa va adaptati la albia raului. Exista mai multe tipuri si dimensiuni de rauri. Pentru a simplifica, avem parauri mici, rauri medii si altele mai mari.

Pescuitul in flux. Aceasta modalitate de pescuit este practicata, mai ales in munti, dar se poate gasi si campii, unde exista parauri care se varsa in rauri mai mari. Acestea din urma sunt in general pline de pastrav.

Cand pescuim intr-un parau, vom avea nevoie de o tija mica care sa mearga peste tot si sa fie destul de usoara.

Pescuitul este o activitate pe care o putem practica chiar si in astfel de momente de criza. Nu se desfasoara, de regula, in locuri aglomerate si, pe langa frumusetea activitatii in sine, este vorba si despre o relaxare totala. Aveti posibilitatea de a va regasi, de a va relaxa, de a intra in legatura adanca cu natura care va inconjoara. Cand lumea traieste in stres, voi puteti sa va deconectati de tot ceea ce este in jur, mergand la pescuit!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.