(P) Ray-Ban – Povestea brandului care a făcut istorie în industria ochelarilor de soare

0

Ochelarii de soare Ray-Ban, probabil cei mai cunoscuți și mai apreciați din întreaga lume, și-au câștigat un loc binemeritat în topul preferințelor designerilor de modă, dar și a oamenilor simpli, datorită calității acestora, a formelor, precum și a personalităților care au făcut cinste brandului, purtând cu mândrie modelele deja consacrate de-a lungul timpului. Vreme de mai bine de 80 de ani, ochelarii Ray-Ban au cunoscut, deopotrivă, perioade de glorie, dar și de declin, ajungând astăzi să fie preferați în fața altor branduri din același domeniu. 

Cum au apărut ochelarii Ray-Ban? 

Povestea ochelarilor de soare Ray-Ban este cel puțin interesantă și începe încă din anul 1937, când locotenentul John MacCready, care lucra pentru armata americană, a cerut companiei Bausch&Lomb o soluție eficientă pentru a-și feri ochii de razele puternice de soare. Mai mult decât atât, locotenentul a precizat că își dorește o pereche de ochelari de soare care să fie elegantă și să se potrivească cu statutul pe care acesta îi avea. Brandul Ray-Ban s-a conformat cerințelor sale și, la data de 7 mai 1937, a patentat modelul primului prototip de ochelari de soare, denumit la vremea respectivă Anti-Glare. Ochelarii creați atunci special pentru a-l mulțumi pe locotenent aveau ramele din metal placat cu aur și lentilele dintr-o sticlă minerală, de culoare verde, ideală pentru filtrarea eficientă a razelor de soare infraroșii și ultraviolete. 

Colegii locotenentului, membri ai corpului de aviație american, au inclus imediat în echipamentul de serviciu ochelarii de soare, după modelul celor purtați de John MacCready, și astfel a fost folosită pentru prima dată denumirea de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.