Orange Fiber sau de ce să porți haine făcute din coji de portocale
Despre Orange Fiber am vorbit cu Enrica Arena la conferința Challenge Accepted! The Way to Responsible Fashion, organizată de H&M în Varșovia. Enrica participa la evenimentul de două zile care întorcea pe toate fețele chestiunea modei responsabile pentru că Orange Fiber este acum parte din colecția H&M Conscious Exclusive, marcând un moment în care gigantul retail a ajuns să utilizeze cele mai recente descoperiri pentru a-și alimenta producția de haine într-un mod cât mai prietenos cu mediul.
Enrica, născută în Catania, se ocupă de comunicare, marketing și strângere de fonduri pentru Orange Fiber, compania pe care a înființat-o alături de prietena ei, Adriana. Așa că mi-a comunicat povestea brand-ului lor, într-o dimineață liniștită, când participanții la conferință nu ajunseseră încă să se răspândească prin toate încăperile complexului Zodiak din oraș.

SK:, , fot. Podlewski/AKPA
Mi-a povestit cum ea și Adriana erau colege de apartament în Milano când Adriana a început să se gândească la un lucru pe care l-ar putea dezvolta și care să aibă legătură cu Sicilia natală (ambele erau din Catania, dar s-au cunoscut abia la Milano). Așa i-a venit ideea că ar putea da o viață nouă deșeurilor rezultate din portocalele folosite pentru suc, și curând testa această idee cu un profesor de la Universitatea Politehnică din Milano. Universitatea, îmi povestește Enrica, a fost deschisă către ideea Adrianei, chiar dacă aceasta nu studia acolo, și i-au oferit un program derulat între 3 și 6 luni, fără taxe, cu ajutorul căruia să își ducă la capăt studiul fibrei la care se gândea. Dezvoltarea conceptului a durat șase luni, iar apoi a început implementarea, în condiții de laborator, cu obținerea polimerului de care aveau nevoie ca să aplice pentru un patent de invenție – un…
Citeste continuarea AICI