La mare cu copiii: 3 măsuri de siguranță necesare

0

Vacanțele la mare sunt un prilej excelent de relaxare, distracție și consolidare a relațiilor dintre copii și părinți. În timp ce prichindeii se bucură de nisip, de valuri și de soare, adulții își pot face multe griji pentru siguranța acestora. Descoperă 3 măsuri de precauție necesare pentru concediile pe litoral cu întreaga familie. 

1. Protejarea împotriva razelor UV

Pielea bebelușilor și a copiilor este mult mai sensibilă decât cea a adulților și necesită o îngrijire mai atentă. Îți recomandăm să folosești protecție solară pentru copii, de tip loțiune, spray sau cu un conținut colorat. Aceste produse sunt concepute special pentru pielea delicată și se aplică ușor, datorită consistenței lejere sau a pulverizatorului.

De asemenea, laptele colorat pentru protecție solară reprezintă o opțiune bună pentru copiii cărora nu le place să aplice pe piele produse obișnuite. În plus, culoarea permite o întindere vizibilă, uniformă și mai ușoară pentru părinți. După ce intră în piele, nuanța loțiunii colorate dispare.

Pentru a asigura un grad eficient de protecție împotriva razelor UV, aplică o cantitate generoasă și uniformă de loțiune cu SPF. Produsul trebuie reaplicat frecvent, înainte și în timpul expunerii la soare, precum și după sesiunile de înot sau după desfășurarea unor activități sportive. 

Este indicat ca bebelușii să nu fie expuși la soare în mod direct și să fie limitat timpul de expunere al copiilor mai mari. Pentru o protecție bună, cei mici ar trebui să poarte pălării, ochelari de soare cu filtru de protecție UV și să se joace la umbră sau sub o umbrelă. 

2. Supravegherea permanentă

Când petreci timpul la plajă, trebuie să fie foarte clar cine are grijă de copii, mai ales în preajma apei. Dacă tot grupul este responsabil de supraveghere în același timp, pot apărea momente când fiecare are altceva de rezolvat, iar o singură clipă de neatenție este de ajuns pentru a se întâmpla un accident. Asigură-te că cineva face în permanență contact vizual cu cei mici. 

Fie că ești la piscina hotelului, fie că înoți cu prichindeii în mare, alege mereu zone supravegheate de salvamari. Mai mult, este foarte important să respecți indicațiile și avertizările de vreme rea și valuri puternice. 

3. Folosirea jucăriilor și echipamentelor adecvate vârstei

Pentru și mai multă siguranță în timpul înotului, copiii ar trebui să poarte un colac sau aripioare gonflabile. Ai la dispoziție numeroase modele colorate și îndrăgite de cei mici, astfel încât să îi convingi să le poarte permanent când se bălăcesc. 

În fiecare situație, dar cu atât mai mult când ești în vacanță, verifică recomandările de pe ambalajele jucăriilor și echipamentelor sportive folosite de copii. Acestea ar trebui să fie adecvate vârstei: să nu conțină piese prea mici, care pot fi înghițite, să nu prezinte un grad prea mare de dificultate în utilizare ș.a. Astfel, eviți accidentările și situațiile neprevăzute.

Pentru o vacanță relaxantă și reușită, planifică din timp lista cu obiecte necesare și situațiile pe care trebuie să le iei în considerare. Pune în bagaj suficiente produse pentru protecție solară specială pentru copii, stabilește ca adulții să îi supravegheze pe rând pe cei mici și alege jucăriile și echipamentele potrivite vârstei acestora. 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.