Iubirea de sine se învață! 4 modalități să te apreciezi și să te iubești mai mult

0

Alături de fericire, iubirea de sine e un concept la modă, preferat de mulți. Și, fiind atât de popular, aduce un plus de presiune. Nu fac cele mai bune alegeri în materie de bărbați, mă las calcată în picioare la serviciu sau de prieteni, mănânc prea mult, nu am grijă de mine etc. Variante de discurs care la final toate se încheie cu: pentru că nu mă iubesc. Vinovăția, rușinea, tristețea pândesc după colț și intri într-o buclă mentală care te face să te simți și mai vulnerabilă pentru că nu ești premiantă la iubirea de sine. Dar imaginează-ți această iubire de sine ca pe un mușchi pe care îl poți antrena. Iată cum!

Ai grijă de sănătatea ta

Sănătatea ta implică trup, minte, emoții. Să îți respecți corpul înseamnă să mănânci sănătos, să faci mișcare, să mergi la medic periodic pentru analize, să eviți excesele. Probabil că te-ai plictisit îngrozitor de acest clișeu, însă sănătatea fizică are un impact serios asupra sănătății mintale, emoționale, și invers. Cel mai simplu exemplu? Muncă în exces, somn insuficient, alimentație proastă, timp liber redus, ajungi să te simți foarte stresată, frustrată, epuizată, ai tendințe depresive și ești poate noua posesoare a unui ulcer sau a unei gastrite. Nu suntem roboței la care problema se rezolvă rapid cu o piesă de schimb. Și așa cum mergem la medic pentru un disconfort fizic, ar trebui să fie la fel de normal să mergem la psiholog, atunci când ne supără ceva la nivel emoțional.

Iubirea de sine înseamnă să te ierți pe tine

Cel mai greu lucru pe care îl poți face este să-ți oferi iertarea? Celor din jur le găsești tot felul de explicații, circumstanțe atenuante, iar cu tine…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.