Ghid complet despre adezivii pentru extensii de gene

0

Meseria de lash artist necesită multă pasiune, răbdare, dar și ustensile și produse de bună calitate, corect alese. Adezivii pentru extensiile de gene se numără printre acele elemente absolut indispensabile în această profesie și influențează, de multe ori, decisiv, retenția extensiilor.

Descoperă acest ghid complet despre lipiciul de extensii de gene pentru a face o alegere informată!

Tipuri de adezivi de gene în funcție de timpul de uscare

Adezivii pentru gene pot fi împărțiți în trei categorii principale, în funcție de timpul de uscare: cei cu uscare rapidă, cei cu uscare medie și cei cu uscare lentă. Adezivii cu uscare rapidă sunt cei care se usucă în mai puțin de o secundă, oferind avantajul economisirii timpului în procesul de aplicare a extensiilor de gene. Cu toate acestea, necesită o mai mare precizie și rapiditate din partea tehnicianului, deoarece se usucă mai repede.

Adezivii cu uscare lentă se usucă în aproximativ 2-3 secunde, permițând lash artistului mai mult timp pentru ajustări. Deși aceștia pot prelungi durata procesului de aplicare, sunt ideali pentru cei care doresc o mai mare flexibilitate în acest proces.

Există mai mulți factori care pot influența timpul de uscare al adezivilor, printre care se numără umiditatea, temperatura și fluxul de aer. Un mediu cu umiditate ridicată poate prelungi timpul de uscare al adezivului, în timp ce un mediu cu temperatură ridicată poate accelera acest proces. Fluxul de aer poate, de asemenea, să afecteze viteza de uscare a adezivului.

Pentru a alege cel mai potrivit adeziv în funcție de timpul de uscare, este important să iei în considerare experiența, dexteritatea, precum și condițiile de lucru. Află aici diferența între adezivii de gene și alege-i pe cei care sunt adecvați nevoilor tale.

Clasificarea adezivilor de gene în funcție de sezonul în care sunt utilizați

Diferite tipuri de adezivi pentru gene se comportă diferit în funcție de sezon. Unii adezivi sunt mai eficienți în sezonul rece, în timp ce alții sunt mai potriviți pentru utilizare în sezonul cald. De exemplu, adezivii pe bază de cianacrilat, care sunt foarte populari în industria extensiilor de gene, funcționează mai bine în condiții de umiditate și temperatură controlată. În sezonul rece și umed, acești adezivi pot deveni mai vâscoși și mai greu de aplicat. Astfel, adezivii pe bază de latex sunt mai flexibili și pot rezista mai bine la variațiile de temperatură și umiditate, fiind mai potriviți pentru sezonul cald.

Alegerea adecvată a adezivului în funcție de sezon este esențială pentru o aplicare eficientă și durabilă a extensiilor de gene. Utilizarea unui adeziv necorespunzător poate duce la căderea prematură a extensiilor de gene, reducând durabilitatea și eficiența acestora.

Condițiile climatice pot avea un impact semnificativ asupra performanței adezivilor de gene. Schimbările de temperatură, umiditate sau alți factori din atmosferă pot afecta consistența și aderența adezivului. De exemplu, în timpul sezonului cald, adezivii pot deveni mai lichizi și se pot usca mai repede, ceea ce poate face aplicarea extensiilor de gene mai dificilă. Poți comanda online lipici de gene de pe pinklashes.ro.

Lista de ingrediente și datele de producție

În cadrul producției adezivilor pentru gene, un ingredient principal întâlnit este cianoacrilatul. Acesta este un adeziv puternic care asigură aderența extensiilor de gene la genele naturale. Alți compuși care se regăsesc în lipiciul de sunt etanolul – folosit pentru a îmbunătăți fluiditatea adezivului și a facilita aplicarea acestuia – dar și polimerii (care ajută la crearea unei structuri solide a adezivului odată ce acesta se usucă).

Data de producție a unui adeziv este un factor important în stabilirea eficacității acestuia. Din moment ce adezivii sunt compuși din ingrediente chimice, acestea pot începe să se degradeze în timp, ceea ce poate reduce eficacitatea adezivului. Un adeziv mai vechi de 6 luni poate să nu mai ofere aceleași rezultate ca unul proaspăt. Prin urmare, este recomandat să alegi un adeziv cu o dată de producție recentă.

Cum să alegi cel mai potrivit adeziv pentru extensii de gene în funcție de nevoile tale ca lash artist?

Exista adezivi pe bază de latex, care sunt cunoscuți pentru gradul lor ridicat de flexibilitate și rezistență la apă. La rândul lor, adezivii pe bază de silicon sunt apreciați pentru proprietățile lor hipoalergenice și capacitatea de a se usca rapid. Adezivii pe bază de acril sunt cunoscuți pentru puterea lor de aderare superioară. În funcție de nevoile și preferințele fiecărui lash artist, unul dintre aceste tipuri de adezivi ar putea fi mai potrivit decât celelalte.

Un alt factor important de luat în considerare atunci când alegi un adeziv este reprezentat de condițiile ambientale. Umiditatea și temperatura din salonul tău pot afecta performanța adezivului. În general, adezivii de gene funcționează cel mai bine la o umiditate de aproximativ 50% și la o temperatură de 22-25 grade Celsius. Așadar, alegerea unui adeziv care este formulat pentru a funcționa bine în condițiile tale specifice poate ajuta la asigurarea unei aplicări de succes.

Nivelul de expertiză al lash artistului joacă de asemenea un rol esențial în alegerea adezivului. Unii adezivi necesită o tehnică de aplicare mai avansată și pot fi mai greu de manevrat pentru începători. De exemplu, adezivii pe bază de acril tind să se usuce foarte repede, ceea ce poate fi o provocare pentru cei care încă își dezvoltă abilitățile.

Procesul de selecție a adezivului de gene variază în funcție de nevoile individuale ale tehnicienilor. Sperăm ca acest ghid complet despre adezivii pentru extensiile de gene să te ajute să faci alegerea corectă pentru lucrări perfecte!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.