George H.W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani

0

Bush senior a murit la Houston, pe 1 decembrie, după ce în cursul acestui an a fost spitalizat de mai multe ori, după ce soția sa, Barbara Bush, a încetat din viață în luna aprilie.

George și Barbara Bush au fost căsătoriți timp de 73 de ani și au avut șase copii.

În anul 2012, Bush a anunțat că suferă de o formă a bolii Parkinson.

Înainte de a fi ales în funcția de președinte al SUA, George H.W. Buch a fost pilot în Marina americană, fiind decorat pentru serviciile sale. De asemenea, el a îndeplinit funcția de congressman, a fost delegat al Națiunilor Unite, președinte al Partidului Republican, reprezentant la Bijing și director al CIA.

George H.W. Bush a fost ales președinte în 1989

Mandatul lui George Herbert Walker Bush în funcția de președinte al Statelor Unite a început în ianuarie 1989 și s-a încheiat în 1993, perioadă în care s-a prăbușit Uninea Sovietică, iar Europa de Est și-a regăsit libertatea.

În anul 1990, acesta a proclamat o „nouă ordine mondială”, liberă de „amenințarea terorii, cu un simț puternic al justiției și mai sigură în cautarea păcii – o lume în care națiunile împart responsabilitatea pentru libertate și justiție”.

În urma invadării Kuweitul în anul 1990, George H.W. Bush a format o coaliție de 30 de națiuni, susținută de NATO, care a luptat…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.