Efectul de bumerang, era modernă a intervențiilor cosmetice
În viața oricăreia dintre noi vine o zi când știm că am îmbătrânit. Dincolo de modul în care tratăm acest proces – cu mândrie, cu tristețe, cu indiferență –, există momentul acela în care vedem în oglindă o bărbie lăsată, un contur nedefinit al feței, fire albe sau o plasă de riduri. Răspunsul în fața acestei constatări este unul foarte diferit, de la femeie la femeie, însă cele mai multe simțim un sentiment de panică, de deznădejde. Și atunci începe răzvrătirea!
Ca beauty editor, am luat contact și am consiliat femei de diferite vârste, care voiau să se transforme, să schimbe ceva; fete foarte tinere, la 20 de ani, care voiau să încerce botoxul, femei de 40+, speriate de pierderea tinereții, și doamne de 70 de ani, care căutau cele mai noi forme de tratament antiaging. Ceea ce e sigur este că această luptă și îndârjire de a ne ascunde vârsta trebuie să fie una demnă, pentru că scopul nu scuză mijloacele.
Internetul este o capcană, pentru că fiecare îmbătrânim diferit și avem nevoie de tratamente personalizate – nu mai trăim în anii 80, când operațiile estetice sau botoxul erau singurele soluții, cu același rezultat sinistru, de chip paralizat. Acum, putem evita compromisurile și efectul de bumerang pe care îl au intervențiile invazive, datorită progresului tehnologic, care ne permite să recurgem la proceduri cosmetice non-invazive (care nu necesită incizii, recuperare, răni etc.) sau minim invazive, cum ar fi injecțiile cu diferite substanțe, unele naturale (mezoterapia folosește vitamine, minerale, aminoacizi, extracte vegetale naturale), altele sintetice (toxina botulinică).
Am mai spus, dar merită repetat faptul că pielea nu are vârsta indicată de propriul buletin, ci are propria identitate biologică: putem avea 40 de ani și să arătăm de 20 sau invers, în funcție…
Citeste continuarea AICI