De ce merită să te muți în provincie atunci când ai copii

0

Atunci când familia ta se mărește, este absolut firesc să te tenteze mutarea în provincie din București, mai ales dacă nu ai niciun ajutor, iar suplimentul de 1.500 de lei de la stat pentru plata creșei a fost tăiat mai nou. Mai mult, dacă nici perspectiva de a-l trezi pe cel mic la o oră matinală pentru a te încadra în timp să-l duci la creșă sau la grădiniță nu te încântă, poți lua în considerare varianta de a-ți reconsidera opțiunile. În plus, dacă nu e neapărat necesar să vinzi apartamentul din București pentru a cumpăra o nouă locuință în provincie, poți fi convins că rămâne o achiziție foarte bună și în orice moment îl poți închiria. În articolul care urmează, îți vom prezenta câteva avantaje legate de relocarea într-un oraș mai liniștit, lăsând Capitala în urmă.

Servicii de calitate și oportunități

Și într-un oraș mai mic, vei găsi școli foarte bune, joburi bine plătite, mai ales dacă profesezi într-un domeniu ca medicină, învățământ, justiție sau dacă iei în considerare varianta de a-ți deschide un business. Și în mediul privat vei găsi destul de ușor un loc de muncă, căci foarte mulți investitori s-au reorientat către provincie. Motivele sunt ușor de intuit: spații de birouri închiriate la un preț mai mic, forță de muncă mai ieftină. În cazul în care lucrezi remote, cu atât mai bine, căci această grijă va fi eliminată din start. Dacă mai ai și părinții într-un oraș precum Iași sau Craiova, creșterea și educarea celui mic vor fi un proces mult mai simplu. În aceste condiții, te poți interesa de cumpărarea unei case de vanzare in Craiova sau să sondezi oferta de apartamente de vanzare in Iasi, mai ales că prețurile sunt semnificativ mai reduse decât în București. Banii care ți-ar fi necesari pentru achiziționarea unei garsoniere într-o zonă centrală din Capitală pot fi suficienți pentru a te muta la casă.

Mai multă conectare la natură

În plus, deconectat de la o viață agitată și de la un ritm alert, vei avea posibilitatea să petreci mai mult timp cu micuțul tău, mai ales că spațiile verzi sunt mult mai generoase într-un oraș mai mic. Mai ales dacă te muți la casă, familia ta va putea fi mai conectată la natură, îi vei putea amenaja un loc de joacă, cu tobogan, leagăn, căsuță, trambulină, astfel încât copilul să își trăiască copilăria la o intensitate mai mare, deconectat de la ecranele digitale. 

În weekend, poți alege să faceți ieșiri, să vizitați locuri noi, deși, e drept, oferta este limitată, având în vedere contextul pandemic actual. Veți putea organiza vizite de-ale prietenilor și ale rudelor, astfel încât cel mic să interacționeze cu cât mai multă lume, având parteneri de joacă mai mulți.

Cu puține excepții, în orașe precum Iași, Craiova, Cluj-Napoca, rata criminalității este mult mai mică, tentațiile unui adolescent, de exemplu, sunt mai mici, precum și probabilitatea de a-și alege un anturaj care lasă de dorit. Deși pare un scenariu îndepărtat, este de preferat să gândești pe termen lung și să fii vizionar.

După cum poți deduce, chiar și la o analiză mai atentă și o punere pe hârtie, raportul dintre avantajele și dezavantajele relocării în provincie, balanța va înclina către plusuri, mai ales dacă vei alege ce este mai potrivit pentru familia ta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.