Dantela și organza – vedetele sezonului Primăvară-Vară 2019

0

Duoul imbatabil de materiale care a făcut legea sezoanele trecute, mai exact tulle-ul și satinul, predau ștafeta în mod glorios dantelei și organzei. Cele două din urmă sunt preconizate a fi vedetele în materie de texturi ale acestui an.

Dantela și organza – vedetele sezonului Primăvară-Vară 2019

Fără îndoială este vorba de o reinventare, o revenire în forță a dantelei și organzei, începuturile celor două materiale datând încă din secolul al XV-lea. La momentul respectiv, amândouă erau asociate claselor sociale înalte, denotând statutul elitist al purtătoarei.

Citește și: Inspirația zilei în modă! Rochiile cămașă, perfecte pentru această primăvară 

În ultimul timp, însă, organza a fost complet uitată, iar dantela trecută pe un plan secundar, fiind folosită în principal pentru piesele de lenjerie intimă, și maxim la terminațiile pieselor, precum la glezne, la mâneci, sau pe linia decolteului.

Totuși, ne bucurăm să fim martorii reîntoarcerii dantelei în lumina reflectoarelor. Însă această reîntoarcere nu poate fi privită, cu atât mai mult înțeleasă într-un mod reducționist. Complexitatea sa stă în nuanțe… la propriu.

Importanța cromaticii

Importanța cromaticii nu a putut fi niciodată neglijată, și tocmai din acest motiv sentimentele trezite de o rochie de dantelă neagră à la Dolce&Gabbana, spre exemplu, sunt complet diferite de cele trezite de o rochie de dantelă multicoloră, la Carolina Herrera. În timp ce prima este un must-have în garderoba oricărei doamne, satisfăcându-le și pe cele mai conservatoare dintre noi, a doua este o piesă extravagantă, care fără doar și poate o va scoate din anonimat pe purtătoare, chiar și fără a suplimenta cu accesorii. Iar dacă vrem să optăm pentru un look diafan, dantela albă este prietenul nostru de nădejde, așa cum ne propune și Giambattista Valli.

Acum că am lămurit situația…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.