“Cumparam fragmente din aur” – afla detalii despre oferta Casei de Amanet A.G.S.

0

Aurul în formă sa pură, său aliat cu cupru sau argintul, este utilizat în fabricarea podoabelor, a obiectelor de artă, a monedelor, a lingourilor şi aşa mai departe. Despre aur putem spune în foarte multe, dar poate unul din cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoaştem, este faptul că datorită proprietăţilor pe care le posedă, aurul alături de argint, este considerat singura formă reală de bani. După cum bine ştii, aurul nu îşi pierde valoarea în timp şi este considerat una din cele mai sigure investiţii pe care le poţi face.

Dacă îţi place să colecţionezi bijuterii din aur sau dacă ai primit de la părinţi bijuterii lăsate din generaţie în generaţie, dar care prezintă defecte sunt rupte sau incomplete, trebuie să ştii că acestea nu şi-au pierdut valoarea. Prin urmare acestea pot fi predate unor case de amanet care anunţă: “cumparam fragmente din aur“, bineinteles contra unor sume de bani stabilite după evaluare.

La ce să fii atent atunci când doreşti să amanetezi bijuteriile care sunt într-o stare perfectă, dar şi cele care prezintă defecte?

Atunci când doreşti să îţi amanetezi bijuteriile din aur trebuie să ştii că ele vor fi evaluate de personalul casei de amanet. Preţul va fi calculat, de cele mai multe ori, în funcţie de greutate şi de puritatea metalului – respectiv al aurului. La Casa de amanet A.G.S. preţul fragmentelor de aur sau a bijuteriei pe care o deţii va fi stabilită numai în urma unei evaluări profesionale făcute de un expert în domeniu.

De asemenea, un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este obiectele pe care le cumpăra amanetul. Sunt foarte multe amaneturi care nu cumpara piese deteriorate ori fragmente din aur. Prin urmare trebuie să te asiguri că alegi un amanet precum Casa de amanet A.G.S. care cumpără atât fragmente din aur, bijuterii incomplete, piese rupte, cât şi rămăşiţe de la prelucrarea unor bijuterii din aur, pentru că ştiu că aurul, indiferent de aspectul de care îl are, nu îşi pierde întreaga valoare, prin urmare puteţi obţine o sumă de bani şi pe acestea.

Următoarele aspecte pe care le vom menţiona trebuie să le ai în vedere, doar dacă plănuieşti să recuperezi bijuteria sau fragmentele din aur.

Prin urmare, dacă intenţionezi să îţi amanetezi bijuteriile cu gândul de a le recupera într-un timp scurt, trebuie să verifici care sunt condiţiile în care poţi face acest lucru. Atunci când vorbim de amanetarea lucrurilor personale la o casă de amanet, vorbim şi despre un contact care se încheie între cele două părţi. Prin urmare nu uita să verifici toate datele privitoare la bijuteria amanetată, de la model, greutate şi puritate, dar şi la alte aspecte precum comisionul pe care îl vei plăti pentru fiecare zi din contract, dată la care respectivul contract expira pentru a şti câte zile ai la dispoziţie pentru returnarea sumei de bani şi pentru recuperarea bijuteriei.

Tot în acest caz trebuie să fii foarte atent la condiţiile în care bijuteria va fi păstrată pe toată perioada contractului. Căci aceasta trebuie să fie în siguranţă, iar casa de amanet trebuie să îţi garanteze că o poţi recupera până la data expirării contractului.

De asemenea, nu uita să te interesezi şi asupra altor servicii pe care casă de amanet le prestează. Spre exemplu Casa de Amanet A.G.S. oferă servicii financiare complete, mai precis acesta cumpără şi amanetează aur, argint, ceasuri de lux, electronice şi produse IT, dar şi servicii de curs valutar.

Pentru că am adus discuţia de ceasurile de lux, trebuie să menţionăm că aceştia cumpăra doar ceasuri de lux, originale, care se încadrează în categoriile superioare şi speciale, dar şi medii. În cazul în care îţi doreşti să îţi amanetezi unul sau mai multe ceasuri, trebuie să ştii că experţii casei de amanet A.G.S îţi vor evalua produsul în mod gratuit ceasul. Iar preţul îl vor stabili în funcţie de numele producătorului, starea de funcționare și modul în care acesta a fost întreținut.

Pentru că vei obţine un preţ mult mai bun pentru o bijuterie care este întreţinută şi arată bine, considerăm că este important să îţi oferim câteva sfaturi cu privire la îngrijirea şi întreţinerea unei bijuterii sau a unui ceas.

  • Curata bijuteriile

Nimănui nu îi place o bijuterie murdară, prin urmare după fiecare utilizare este important ca aceasta să fie curăţată cu o cârpă umedă. Iar din când în când nu ar fi rău să o duci la un bijutier care să o cureţe în mod profesionist, folosind produse şi echipamente profesionale.

  • Ai grijă de ele când le porţi

Evită să porţi o bijuterie atunci când găteşti, când faci curăţenie, când foloseşti soluţii chimice sau când efectuezi alte operaţiuni care pot duce la murdărirea, la zgârierea sau deteriorarea acestora.

  1. Nu aplica parfum sau creme direct pe bijuterie căci poţi afecta aspectul acesteia.
  2. Atunci când nu le porţi este recomandat să le păstrezi în cutii pentru bijuterii sau în săculeţi de mătase sau catifea, fabricaţi în acest scop. De asemenea, este de preferat ca fiecare piesă să fie ţinută în săculeţul sau cutia ei.
  3. Nu aruncă şi nu aplica forţa brută pe bijuterii căci aceste acţiuni vor duce la deformarea lor.

Bijuteriile încântă privirile tuturor, dar modul în care le îngrijim duce şi la durata de viaţă a acestora. Iar dacă ai bijuterii care nu îţi mai plac sau deţii fragmente din aur nu uita că le poţi vinde şi le poţi da şansa de a deveni altceva.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.