Cum să supraviețuiști Crăciunului când ești singură

0

Poate că ești singură de Crăciun: tocmai te-ai despărțit de iubitul tău, locuiești departe de familia ta, sau pur și simplu prietenii tăi au plecat care încotro. În aceste momente, în care toată lumea este entuziastă și, mai ales, sărbătorește împreună, singurătatea poate fi din cale-afară de apăsătoare.

În general, există trei modalități prin care poți face față situației. În primul rând, să încerci să-ți dai seama dacă starea ta mentală contribuie la singurătate; cu alte cuvinte, dacă ea este motivul și motorul izolării. În al doilea rând, poți găsi lucruri (plăcute, bineînțeles!) pe care să le faci de Crăciun. Și trei: poți plănui totuși ceva, astfel încât să nu mai fii singură de Crăciun.

Iar ca să faci față singurătății de Crăciun, noi îți propunem zece soluții. Cea mai la îndemână este să ieși, totuși, din casă, mai ales dacă vremea este cât de cât prietenoasă. Te poți duce la un târg de Crăciun, la patinoar sau la colindat (îți poți face cunoscute intențiile pe Social Media: cu siguranță mai sunt și alți „singuratici’ prin oraș). Așadar:

1. Spune „da’!

Poate că ești singură anul ăsta pentru că ai refuzat invitații. Dacă nu ți se pare o bătaie prea mare de cap, sună-i pe cei care ți-au lansat respectivele invitații și acceptă-le. Este în regulă să te răzgândești, așa că nu trebuie să stai prea mult pe gânduri și să ai rezerve pentru că revii asupra hotărârii inițiale!

2. Oferă-te voluntar(ă)!

Voluntariatul este o sursă extraordinară de satisfacții: te conectezi cu ceilalți, îți crești încrederea în propria persoană și aduci bucurie celor mai puțin norocoși. Așa că oferă-te…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.