Cum să supraviețuiești celor 5 etape ale unui mariaj

0

După ani de căsnicie, îți dai seama seama că ești prinsă într-un mariaj nefericit cu un partener pe care încă îl mai iubești (sau nu). Ai vrea să știi cum să-ți salvezi relația și cum să vă întoarceți la zilele fericite de odinioară. Dar uneori e greu să-ți dai seama dacă perioada pe care o traversați este doar „o perioadă’ sau este un indiciu serios că lucrurile se deteriorează, îndreptându-se într-o direcție de unde nu mai există cale de întoarcere.

Evident, nu există mariaj scutit de perioade mai dificile. Dar, dacă înțelegi diferitele etape prin care trece un mariaj, atunci îți va fi mai ușor să răspunzi la întrebarea: „Poți salva o căsnicie nefericită?’

Cunoașterea celor cinci etape pe care le traversează un mariaj te va ajuta să înțelegi de ce uneori simți că lucrurile scârțâie între voi, de ce te simți prinsă ca într-o capcană în acest mariaj și la ce te-ai putea aștepta în viitor. Așa că, dacă te întrebi: „Căsnicia mea e pe ducă?’, răspunsul este „Nu neapărat: poți învăța cum să salvezi un mariaj!’.

Iată cele 5 etape prin care trece un mariaj, și pe care e nevoie să le cunoști, ca să știi cum să navighezi mai ușor printre ele:

1. „Luna de miere’

Această etapă poate dura până la doi ani, moment în care începeți să simțiți că sentimentele de dragoste și fericire au îmceput să se estompeze. În timpul acestei etape, totul este proaspăt, nou, incitant. Treci ușor cu vederea defectele partenerului tău sau le tolerezi pentru că ești îndrăgostită de el. Dar fără efort investit în relație, pentru a o menține vie și autentică, sentimentele încep să se estompeze. În societatea noastră, dragostea este considerată o condiție…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.