Cum să scapi de tenul gras – 10 remedii eficiente pe care le poți face acasă

0

De obicei, majoritatea persoanelor care se confruntă cu un ten gras au glandele sebacee foarte active. Aceste glande secretă o substanță uleioasă numită sebum. Deși sebumul este esențial pentru protajarea și hidratarea pielii, o cantitate prea mare poate duce la un ten gras sau pori înfundați, uneori chiar și acnee. Iată câteva soluții (pe care le poți face chiar tu, acasă) care te vor ajuta să reduci cantitatea de sebum secretată:

Curăță tenul cu apă

Spală-te pe față cu apă caldă și aplică un produs de curățare, însă nu mai mult de două ori pe zi. Evită să folosești săpun care conține parfum, poate produce chiar mai mult sebum. Poți folosi și produse anti-acneice care conțin acid salicilic, glicolic sau peroxid de benzoil, toate ajutând pielea să oprească secreția abundentă.

Hârtia sugativă

În loc să te speli pe față atunci când observi că tenul secretă sebum, poți folosi hârtie sugativă pentru a îndepărta uleiul acumulat din zonele problemă. Această tehnică îți ajută și machiajul, acesta devenind chiar mai rezistent în urma tamponării pielii cu hârtie.

Mierea

Ai nevoie de două, trei lingurițe de miere naturală. Ce trebuie să faci: spală-te foarte bine pe mâini înainte și folosește-ți degetul pentru a masa mierea pe ten, apoi, las-o în jur de 20-30 de minute în această formulă. Poți face acest lucru o dată pe zi. Mierea acționează ca un emolient natural, ce hidratează pielea și reduce secreția de grăsime. Proprietățile sale antimicrobiene pot preveni erupțiile acneice.

Ovăzul

Vei avea nevoie de jumătate de lingură de ovăz și puțină apă. Amestecă apa cu ovăzul pentru a forma o pastă cu textura groasă, apoi aplic-o pe față. La fel ca în cazul mierii, o poți lăsa 20-30 de minute pe ten înainte să o îndepărtezi cu apă. Poți face acest lucru o…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.