Cum sa redactezi un CV care sa atraga atentia viitorului angajator?

0

Stiai ca in medie un angajator nu acorda mai mult de 6 secunde citirii CV-ului unui angajat? Cu alte cuvinte, cand iti cauti un nou loc de munca, ai doar 6 secunde sa-ti impresionezi angajatorul si sa-l convingi, prin CV-ul pe care i l-ai trimis, ca esti demn de atentia lui.

Cateva reguli de baza pentru intocmirea unui CV desavarsit

Pentru a intocmi un CV ireproprosabil, porneste de la premisa ca documentul tau nu este nici primul si nici ultimul peste care isi arunca privirea unui angajator in cautare de noi salariati. De aceea, competitia este acerba si trebuie sa joci la standarde inalte pentru a fi primul.

Conform unui studiu american, timpul de 6 secunde pe care angajatorul le acorda unui CV este impartit astfel:

#1 Prima secunda este inchinata numele angajatului

Pentru a nu irosi pretiosul timp pe care il ai la dispozitie, alege un format de CV practic, din care informatiile sa reiasa clar. Intocmirea unui CV Europass este cea mai buna alegere deoarece majoritatea angajatorilor europeni sunt deja obisnuiti cu template-ul acestui CV si stiu unde si ce trebuie sa caute. De asemenea, cand vine vorba de nume, pentru a nu te pierde intr-o mare de Popescu si Constantinescu, adauga imediat dedesubt si o informatie relevanta pentru postul pe care vrei sa-l obtii, ca de exemplu: vorbitor de araba, masterand in Management Financiar Bancar sau orice altceva crezi ca te ajuta sa te remarci.

#2 Urmatoarele doua secunde se dedica job-ului actual

Este un lucru bine stiut faptul ca in Romania, la fel ca si in alte tari europene, este mai simplu sa te angajezi daca lucrezi deja. Facand parte dintr-o companie, demonstrezi ca aptitudinile tale sunt pretioase si pentru alte persoane si dai impresia viitorului tau anagajator ca are ceva de pierdut daca nu te accepta in echipa sa. Descopera la aceasta adresa https://bundeangajat.olx.ro/ce-inseamna-un-cv-europass-model-si-sfaturi-de-redactare mai multe sfaturi despre ceea ce trebuie sa scrii in campul dedicat job-ului actual si fa in asa fel incat pozitia ta din prezent sa para cat mai importanta.

#3 In a patra si a cincea secunda se cauta experienta de lucru

Ai la dispozitie doar doua secunde sa-i transmiti in scris noului tau angajator ce posturi ai mai ocupat si ce responsabilitati ai avut de indeplinit acolo. Asa ca nu te pierde in detalii si daca ti-ai schimbat job-urile mai des ca perechile de incaltaminte, limiteaza-te doar la ceea ce este cu adevarat relevant. Sa spunem ca aplici pentru un post de PR in cadrul unei companii de publicitate. Lasa la o parte actiunile de voluntariat din timpul facultatii, primul job la o cafenea de pe plaja pe care l-ai avut intr-o vacanta de vara in vremea adolescentei sau experienta ta in calitate de babysitter sau profesor particular pentru copii mici. Desi dorinta ta de a lucra este un lucru de laudat, toate aceste munci nesemnificative pentru job-ul la care vrei sa aplici nu iti aduc niciun beneficiu real.

#4 In cea de-a sasea secunda, mergi la sigur!

Nu lasa nimic la voia intamplarii si in cea de-a sasea secunda convinge-ti viitorul anagajator ca meriti sa iti mai citeasca inca o data CV-ul. Pentru a face acest lucru, ai grija la incadrarea in pagina, include o fotografie in care sa arati prezentabil si mentioneaza la final un lucru deosebit despre tine care ti-ar putea fi de folos in urmatoarea cariera, dar ar putea ajuta si firma sa prospere. Poate fi un hobby mai special, o abilitate aparte sau chiar niste cunostinte pe care daca le vei pune in aplicare iti vor aduce rezultate!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.