Cum să organizezi o petrecere reușită

0

La prima vedere, organizarea unei petreceri poate părea cel mai simplu lucru, fiind suficient să iei niște băutură, ceva de mâncare, să îți inviți niște prieteni și să vă faceți de cap până dimineață. Există însă ocazii speciale, când vrei mai mult decât un chef la care să curgă băutura și să cânte muzica, iar atunci e nevoie de o pregătire mult mai temeinică a petrecerii.

Dacă vrei să organizezi o petrecere reușită, iar invitații tăi să fie super încântați, îți oferim câteva sfaturi după care să te ghidezi.

Stabilește-ți un buget

Chiar dacă ești dispus să plătești oricât pentru ca oaspeții tăi să se simtă bine, este bine să îți fixezi o limită a cheltuielilor, pentru  a nu fi tentat să arunci banii pe lucruri inutile. Pentru asta, trebuie să stabilești un buget în funcție de planurile pe care le ai pentru petrecere. Fă o estimare a sumei necesare, și stabilește-ți un buget cu 15-20% mai mare, pentru cheltuieli neprevăzute și pentru cazul în care îți vin idei noi.

Alege locul cel mai potrivit

Va trebui apoi să te decizi din timp asupra locului unde vei da petrecerea. Dacă acesta va fi la tine acasă, lucrurile vor fi mai simple, însă dacă te-ai gândit la un alt loc, va trebui să faci rezervări sau să te asiguri că acesta este disponibil la data stabilită pentru eveniment. Poate fi un local, un club, o casă de vacanță, o cabană sau orice alt loc despre care crezi că ar fi potrivit.

Lista de invitați și confirmările

În etapa următoare, trebuie să te decizi pe cine vei invita la petrecere și trebuie să fii foarte atent, pentru a nu omite pe cineva, din greșeală. Verifică de două ori lista invitaților pentru a te asigura că n-ai uitat pe nimeni, apoi dă-le de știre despre eveniment. Rămâne la latitudinea ta să alegi modul în care îi vei invita, însă nu uita să îi rogi să își confirme prezența până la o anumită dată, pentru a ști exact pe cine te bazezi și cum te organizezi după aceea.

Nu încerca experimente culinare

Dacă vrei să-ți surprinzi invitații cu un meniu deosebit, nu încerca să prepari feluri extravagante, pe care nu le-ai mai pregătit niciodată. Oricât de simplă ar părea rețeta, nu este momentul să încerci lucruri noi, fiind mult mai indicat să mergi pe felurile pe care știi să le prepari foarte bine.

Ține cont și de preferințele invitaților sau de nevoile lor speciale, dacă se află printre ei vegetarieni, vegani sau persoane cu diferite alergii alimentare ori persoane care urmează un regim special. E bine să știi aceste detalii dinainte, pentru a nu fi nevoie să improvizezi soluții de moment.

Axează-te pe băuturi de „cursă lungă”

Băuturile nu au cum să lipsească de la o petrecere, așa că trebuie să te asiguri că ești bine aprovizionat din acest punct de vedere. Răcoritoarele și apa minerală trebuie să fie la discreție, însă o atenție deosebită se acordă băuturilor alcoolice. La acest capitol, trebuie să pui accent pe băuturile mai slabe, precum vinul și berea, pentru a evita situațiile în care unii invitați vor „trage pe dreapta” mai devreme decât ar trebui. Le poți oferi și câteva pahare de tărie la începutul petrecerii și la masă, însă fără a face exces. Dacă știi cum să prepari un cocktail, acum este momentul să îți pui în evidență acest talent, întrucât cocktailurile sunt băuturi foarte potrivite pentru o petrecere.

 

Oricând pot apărea situații în care să te trezești cu unul sau mai mulți invitați surpriză, sau când cei care ți-au spus inițial că nu pot să onoreze invitația, se răzgândesc în ultimul moment. Pentru a nu fi prins pe picior greșit în astfel de cazuri, este bine să ai pregătite mai multe porții decât numărul invitaților, astfel încât să nu rămână nimeni cu farfuria goală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.