Cum să alegi finisaje de calitate pentru amenajarea casei

0

Adesea amenajarea locuinței poate însemna o adevărată provocare, mai ales că ideile moderne și tendințele de design interior sunt deosebit de variate. Pentru a fi sigur că alegi ceea ce este potrivit pentru casa ta, ar trebui ca înainte de orice să ai în vedere calitatea produselor de finisare. Iată cum poți să alegi produse de calitate, astfel încât casa ta să capete un aspect nou, cu adevărat rezistent în timp.

Alege finisajele în funcție de performanța lor

Unele tipuri de finisaje chiar ies în evidență, comparativ cu altele. Din această categorie fac parte următoarele tipuri de finisaje:

Piatra naturală- întotdeauna o bună alegere

Piatra naturală schimbă aproape în totalitate aspectul unei locuințe, mai ales dacă tipul de piatră naturală este ales și mai ales folosit în mod corect. Spre exemplu, poți folosi placaje din ardezie pentru amenajările interioare sau exterioare, travertin pentru interior, granit pentru spații elegante în baie și bucătărie sau marmură pentru livinguri și terase. 

 

Practic, fiecare tip de piatră naturală oferă ceva distinct suprafețelor placate, iar tocmai din acest motiv este recomandat să alegi finisajele în funcție de stilul casei și de dorințele tale de amenajare.

 

Piatra naturală este în mod cert un material de calitate, despre care poți avea certitudinea că rezistă foarte bine în timp. Piatra naturală are o rezistență deosebit de mare la șocuri mecanice, la intemperii și foc, la apă, dar și la trafic. 

Parchetul din lemn masiv – reprezentativ la nivel de calitate

Dacă am face o ierarhie a tipurilor de parchet, vom constata faptul că parchetul din lemn masiv este cel mai performant. Acesta este realizat din lemn real, din bucăți suprapuse și închegate în rășină și poate fi șlefuit atunci când, din cauza uzurii, stratul superficial își pierde din strălucire și frumusețe.

 

În același timp, despre parchetul din lemn masiv se spune că îmbătrânește o dată cu locuința, fiind atât de rezistent încât nu necesită schimbare vreme de cel puțin 50 de ani. 

Alege materialele în funcție de preț

Uneori calitatea se poate exprima și ca un preț mai ridicat față de medie. Astfel, este suficient să observi prețul a două materiale similare pentru a înțelege că unul are performanțe mai ridicate, în vreme ce celălalt este mai slab din punct de vedere calitativ.

 

Un exemplu în acest caz sunt tencuielile decorative,care par să câștige teren în fața vopselei, tocmai datorită gradului crescut de calitate. Prețul tencuielilor decorative este asemănător cu cel al vopselei, însă mai ridicat tocmai pentru că oferă o calitate mai bună suprafețelor și un aspect deosebit. 

Alege finisajele în funcție de caracteristici

Cu siguranță dacă țintești finisaje de calitate ai în minte și caracteristicile pe care acestea trebuie să le îndeplinească. Din acest punct de vedere este suficient doar să observi modul de comportare a două materiale diferite sau să citești pur și simplu fișele tehnice ale produselor. 

 

Un alt exemplu este piatra naturală versus placaje ceramice, acolo unde nu există practic o competiție reală. Piatra naturală oferă caracteristici de înaltă rezistență, în vreme ce placajele ceramice încearcă să le imite, însă sunt o soluție cu costuri mai reduse.

 

Dacă vrei să alegi finisaje de calitate pentru casa ta atunci va trebui să urmărești piața și magazinele specializate în comercializarea acestor produse. Vei vedea că uneori calitatea este garantată prin numele firmelor care oferă produsele de finisare, iar acest lucru va fi suficient pentru a fi sigur de alegerea făcută.

 

Alege așadar finisaje de calitate în funcție de toate aceste aspecte și nu face compromisuri din cauza prețului mai mic sau a altor factori. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.