Cum să ai grijă de pH-ul pielii

0

Dacă în ultimul timp ai început să acorzi mai multă atenție îngrijirii pielii tale, acesta este un lucru foarte bun. Probabil ai început să cauți ingredientele potrivite tipului tău de ten, însă te-ai gândit să fii atentă și la produsele care protejează pH-ul pielii?

Dacă răspunsul tău este nu, acest articol va fi foarte util pentru tine.

Cu siguranță ai observat pe o mulțime de produse de curățare (săpun, gel de duș și așa mai departe) menționarea pH-ului si, mai exact, menționarea faptului că ajută la echilibrarea acestuia. Așadar ce are de-a face pH-ul cu sănătatea pielii și, totodată, a tenului? Iată de ce ar trebui să ai mai multă atenție la rutina ta de îngrijire.

Ce este pH-ul?

Din punct de vedere științific, scara pH-ului (cuprinsă de regulă între 0 și 14) măsoară cât de acid sau alcalin (bazic) este un anumit lucru. Cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai acid și, cu cât este mai mare, cu atât este mai alcalin, un lucru de care probabil îți amintești de la ora de chimie. Apa naturală are un pH de 7.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Științe Cosmetice, nivelul normal al pH-ului pielii este de 4.7. Cu toate acestea, foarte mulți medici dermatologi sunt de părere că nivelul de 5.5 este cel optim, considerându-se că pielea are un nivel echilibrat. Cu alte cuvinte, are o barieră naturală sănătoasă și un nivel potrivit de bacterii și uleiuri naturale, care o ajută să funcționeze perfect.

Cât de important este acest lucru?

când pielea ta suferă un dezechilibru de pH, fie că acesta este prea mic sau prea ridicat, bacteriile bune care protejează pielea nu mai funcționează la fel de bine. Astfel, microbii se înmulțesc într-un mediu prea acid, iar atunci când pielea ta este prea alcalină, bacteriile bune nu le pot controla pe cele…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.