Cum poți continua să faci sport de acasă
Un stil de viață sedentar poate duce la nenumărate probleme de sănătate, precum diverse afecțiuni cardiovasculare, diabetul zaharat, tulburările de somn sau osteoporoza. Conform World Health Organization, lispsa sportului poate fi asemănat cu anxietatea sau depresia.
Legătura dintre sedentarism și anxietate se poate datora și anumitor tulburări de somn, izolarea față de oameni sau problemelor survenite la nivel metabolic, din cauza unui stil de viață dezordonat.
Mișcarea ajută modul în care inima pompează sânge în corp. Așadar, sedentarismul afectează structura și funcționarea inimii, deoarece aceasta are nevoie de antrenament pentru a se păstra sănătoasă. De asemenea, activitatea fizică este benefică și pentru păstrarea unei tensiuni arteriale obișnuite și la scăderea colesterolului rău.
Stilul de viață inactiv se reflectă și asupra articulațiilor, care în lipsa sportului, ele devin mai slăbite și își pierd din elasticitate. Stilul de viață inactiv duce la scăderea producerii lichidului sinoval, care nu se mai împarte la nivelul cartilajelor și al articulațiilor. Densitatea osoasă scade, iar tendoanele și ligamentele încep să fie afectate.
Uite 4 exerciții pe care le poți face acasă, în această perioadă de izolare
1. Alergatul pe loc
Reprezintă unul dintre cele mai bune exerciții cardio și de asemenea, o activitate simplu de practicat. În plus, ajută și la arderea grăsimilor. De exemplu, dacă alergi circa 15 minute pe loc, vei arde aproximativ 144 de kilocalorii. Astfel, aleargă 15 minute pe loc, ducând călcâiele la șezut. Crește intensitatea. În plus, dacă ai acasă o coardă, o poți folosi.
2. Genuflexiunile
Acestea antrenează mușchii din partea inferioară a corpului, aceștia însemnând un procent esențial din masa musculară totală. Uite cum poți face. Depărtează ușor picioarele, în dreptul umerilor. Bazinul…
Citeste continuarea AICI