Cine este miliardarul care deține casele de modă Gucci și Saint Laurent

0

În urmă cu aproximativ o lună, François-Henri Pinault (56 de ani), CEO-ul conglomeratului de modă Kering, a impresionat după decizia de a dona 113 milioane de dolari pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame. În seara zilei de 15 aprilie, flăcări puternice au cuprins monumentul istoric, grav deteriorând contrucția. Cine este, însă, misteriosul donator?

Cine este miliardarul care deține casele de modă

Gucci, Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen

Potrivit Forbes, familia Pinault, condusă de François Pinault (82 de ani) are o valoare netă estimată la 35 de miliarde de dolari. După anunțul donației sale, Pinault a mărturisit: „Tragedia Notre-Dame a afectat întreg poporul francez, precum și pe toți cei care au valori spirituale și cărora le pasă de istorie și cultură.

În fața acestei tragedii, eu și tatăl meu am decis să contribuim la fondurile de restaurare a monumentului. Sperăm să readucem cât mai curând la viață bijuteria moștenită de poporul nostru”.

Citește și: Amancio Ortega, fondatorul ZARA, duce o viață modestă! Ce mașină conduce

Relațiile controversate ale omului de afaceri

În 2004, Salma Hayek, atunci în vârstă de 38 de ani, era deja o foarte cunoscută actriță de origine mexicană. Vedeta de cinema și-a cunoscut actualul soț la o petrecere în Veneția. François, atunci în vârstă de 43 de ani, era deja CEO-ul companiei Kering.

În septembrie 2007, Valentina Paloma, fiica celor doi, se naște. În timpul în care iubirea dintre Salma și François înflorea, fosta iubită a omului de afaceri, modelul Linda Evangelista dă naștere fiului magnatului, în octombrie 2006. Augustin James a venit pe lume la 8 luni de la despărțirea cuplului.

Citește și: Cum arată casa de 39 de milioane de dolari în care locuiește Tom Ford

François mai are doi copii, Mathilde (17 ani) și François (20 de ani) din primul său mariaj cu Dorothée Lepère (1996 –…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.