Chimia dintr-un cuplu se bazează pe aceste trăsături de personalitate

0

În etapele de început ale unei relații, chiar și cea mai fugară atingere sau cel mai scurt contact vizual sunt suficiente pentru a-ți transmite un soi de electricitate în tot corpul. Iar asta ne-am obișnuit să numim „chimie’ între doi oameni sau „scânteie’.

Dar există oare o explicație științifică pentru ceea ce numim chimie între doi oameni?

Se pare că există studii care spun că elementele care compun această „chimie’ (de altfel o noțiune greu de definit și prin urmare greu de explicat, dar ușor de detectat) sunt interesul reciproc, sinceritatea, calitatea de a te face plăcut, asemănarea și atracția fizică. Cu cât sunt mai prezente aceste calități la cei doi parteneri, cu atât cresc șansele ca ei să perceapă mai puternic chimia în interacțiunea lor. În special, în relațiile romantice, caracteristicile cele mai importante ale chimiei între doi oameni au fost asociate cu interesul reciproc, asemănarea și intimitatea. Însă chimia ține și de receptvitatea fiecărui individ la momentul potrivit. Cu alte cuvinte, chimia „se întâmplă’ atunci când ambii parteneri sunt deschiși la experiență. Nu există magnetism sau ușurința de a stabili o conexiune dacă unul dintre cei doi este grăbit, nervos sau implicat deja într-o relație romantică serioasă și semnificativă pentru el la acel moment (persoanele implicate în relații stabile și de durată au tendința de a nu acorda atenție potențialilor parteneri alternativi – un concept cunoscut în psihologie ca „derogare a alternativelor’).

Așadar, care sunt șansele să aveți parte de chimie în propriile voastre interacțiuni? Parcurge lista de mai jos pentru a afla!

1. Interesul reciproc

Interesul reciproc presupune compatibilitate atunci…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.