Cele mai bune filme ale anilor ’80, pe care merită să le (re)vezi oricând ai ocazia

0

Când vorbim despre cele mai bune filme ale anilor ’80, vorbim despre pelicule care au scris istorie, au lansat cariere, au deschis drumul către dezvoltarea unor anumite genuri cinematografice și care vor rămâne pentru totdeauna în cultura cinefililor.

Am făcut o selecție cu cele mai bune filme ale anilor ’80 o selecție poate puțin mai personală, în care vei regăsi thrillere, comedii, fime de acțiune, chiar și pelicule horror – într-o ordine aleatorie. Însă ce îți putem spune cu siguranță este că merită să le vezi sau să le revezi oricând ai ocazia.

The Untouchables

Considerat unanim ca fiind unul dintre cele mai bune filme despre mafia ale tuturor timpurilor, pelicula regizată de Brian De Palma spune povestea celebrului Al Capone și are o distribuție de zile mari: Robert De Niro, Kevin Costner și Sean Connery.

Dead Poets Society

Cu siguranță ți-a fost dor de Robin Williams, așa cum ne-a fost și noi și ai ocazia să îl vezi în acest film în rolul unui profesor neconvențional care vrea să îi atragă pe elevii lui către studiul poeziei și, prin metodele sale, le va schimba radical viața. Filmul a primit patru nominalizări la Oscar, inclusiv la categoriile Cel mai bun film și Cel mai bun actor.

When Harry Met Sally

Filmul care a ridicat întrebarea pe care mulți dintre noi și-au pus – pot femeile și bărbații să fie doar prieteni? Comedia lui Rob Reiner, cu Meg Ryan și Billy Crystal în rolurile principale, este un adevărat film clasic despre căutarea iubirii adevărate.

The Raging Bull

Rolul din Raging Bull i-a adus lui Robert De Niro cel de-al doilea premiu Oscar. Filmul regizat de Martin Scorsese se află pe bună dreptate în topul celor mai bune…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.