Ce să nu faci: cum să nu ai grijă de tenul tău în sezonul cald

0

În zorii sezonului cald, suntem mai tentați ca niciodată să neglijăm rutina de skincare: ne întoarcem acasă târziu, suntem obosiți, așa că sărim peste cei câțiva pași vitali pentru tenul nostru. În sezonul cald sunt mai predispuși ca niciodată la arsuri solare și rutine de skincare skipuite, iar greșelile pe care le facem au efecte a la long pentru pielea noastră.

Rutină minimală: skinmalism is the new minimalism

Vara este sezonul în care rutina noastră de îngrijire trebuie redusă la bare minimum: curățare în doi pași, hidratare și protecție solară. Este momentul în care ingredientele active, retinoizii și peeling-urile BHA și AHA trebuie eliminate până în octombrie, pentru că utilizarea lor incorectă ne poate fotosensibiliza pielea.

Curățarea în doi pași – prin demachiant sau ulei demachiant și gel de curățare – devine vitală atât pentru rutina de seară, cât și cea de dimineață.

Fiind vară, tenul nostru tinde să producă mai mult sebum, așa că am putea fi tentați să sărim peste hidratare; în realitate, cremele, serumurile și măștile de față hidratante sunt la fel de importante ca în sezonul rece. Indiferent dacă alegem masti de fata JayJun, Purito sau I’m From, este important să ne orientăm către ingredientele și formulele blânde, hidratante, și totuși lejere, care se absorb ușor în piele.

SPF is BFF: viața remarcabilă a pielii depinde de un singur produs

Deși ne pierdem adesea în produse complicate și rutine complexe, pielea noastră este complet dependentă de un singur produs: protecția solară. În absența sa, suntem predispuși nu doar arsurilor solare, ci și hiperpigmentării, îmbătrânirii și cancerului de piele. Bronzul nu este amuzant ci, dimpotrivă, complet toxic pentru viața pielii noastre – fie el natural sau obținut la solar, bronzul ne atenționează că pielea noastră este inflamată din cauza razelor UV.

Protecția solară trebuie să fie cel mai bun prieten al nostru pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul cald – dacă iarna este suficient să folosim SPF 30, în sezonul cald putem alege doar produse cosmetice cu SPF 50. La fel de importante ca factorul de protecție solară sunt încă două aspecte:

  • cantitatea de SPF aplicată: nu este suficient să aplicăm SPF-ul cum am aplica o cremă hidratantă; pentru față și gât este necesară o cantitate de cel puțin 1,25 ml pentru protecție completă;
  • reaplicarea SPF-ului: nu este suficient să aplicăm SPF dimineața la ora 8 și să ne așteptăm să fim protejați întreaga zi; în realitate, orice protecție solară alegem, fie ea de la cosmetice IUNIK sau oricare alt brand, o aplicare ne protejează pentru maximum 120 de minute. Astfel, ca să fim protejați de razele solare pe întreaga zi, trebuie să re-aplicăm SPF-ul la fiecare două ore, chiar dacă ne aflăm sau nu în acțiunea directă a soarelui.

No makeup = good skincare

Suntem expuși unei cantități de sebum mai mari decât de obicei; transpirăm mai mult, iar pentru o perioadă necunoscută de timp vom continua să purtăm măștile de protecție în spațiile interioare.

Sub măști, tenul nostru este copleșit: produse cremoase și pudre zac strat peste strat, provocând coșuri locale, acnee, rozace sau chiar dermatită atopică – trendul verii în materie de makeup este less is more – focusul se îndreaptă către echilibrarea rutinei de îngrijire și spre „destresarea” tenului prin eliberarea de machiaj.

Rutina de skincare din sezonul cald nu trebuie să fie copleșitoare – skinmalism-ul ne cucerește în perioada ce urmează: mai puține produse, dar mai bune. Iar cele mai mari greșeli pe care le putem face vara sunt legate de expunerea neprotejată la soare și fotosensibilizarea tenului prin ingredientele active, potrivite mai degrabă pentru sezonul rece.

O rutină simplă, eficientă, care să targeteze problemele tipului nostru de ten este suficientă – nu este momentul să exagerăm cu produsele care nu au beneficii reale. Rezultatul final al unei rutine simple? O viață remarcabilă a pielii, care strălucește din interior spre exterior.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.