Ce elemente nocive se găsesc în aerul din casă și ce efecte pot avea

0

Amenajarea unei locuințe nu ar trebui să însemne doar îmbunătățiri în ceea ce privește aspectul acesteia, ci și confortul oferit la nivel de ambient. Astfel, pe lângă climatizarea efectivă, un aspect important de avut în vedere este purificarea aerului.  

 

În aerul din interiorul locuințelor pot fi găsite o multitudine de particule, iar un purificator de aer este cea mai bună soluție prin care acestea pot fi reținute electrostatic, astfel încât să fie limitată existența lor în aerul pe care îl respirăm. 

Care sunt particulele nocive care se găsesc în aerul din locuință?

Deși poate părea curat, aerul dintr-o locuință poate conține o multitudine de tipuri de particule. Unele dintre acestea pot fi cu adevărat nocive pentru sănătatea umană. 

Praful

Praful este prezent în absolut orice locuință și este un material care are la bază particule mici, foarte fine, ce rezultă din dezintegrarea a diferite materiale. Spre exemplu, praful poate apărea ca urmare a frecării roților de suprafețe din beton sau ciment. Acest lucru nu poate fi redus, chiar dacă se folosesc amorse speciale pentru stoparea acestui fenomen.

 

De asemenea, praful care apare ca urmare a uscării excesive a solului este prezent și el în atmosferă și este adus în aerul din locuinței ca urmare a curenților.

 

Nu trebuie uitat nici de praful produs de dezintegrarea materialelor textile, care de asemenea se regăsește într-o proporție foarte mare în aerul din locuințe. Praful poate fi redus prin folosirea unor uscatoare speciale de rufe, însă chiar și așa propriile haine și alte elemente textile tot pot polua aerul din locuință cu praf.

 

Praful este unul dintre principalii alergeni care pun probleme oamenilor la nivel respirator. Praful ajunge în căile respiratorii, iar de-a lungul aparatului respirator produce alergii care se pot manifesta destul de puternic.

Păr de animale

Părul de animale poate fi o reală problemă, pentru că acesta poate produce diferite alergii. Chiar dacă aspiri și cureți în mod constant părul animalelor, acesta poate persista în aer și poate fi inhalat de către oameni. 

Fum de țigară

Dacă ești fumător și dacă în locuință se fumează, chiar și în spații special amenajate, cu siguranță vei observa că în casă se simte un miros persistent de tutun. Un aparat de purificare a aerului poate fi de ajutor în acest sens, deoarece poate filtra aerul, obținându-se astfel un aer curat. 

 

Fumul de țigară este deosebit de nociv, iar fumatul pasiv poate fi mai dăunător decât fumatul activ. În plus, pe lângă nicotină mai există și alte aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, așadar filtrarea aerului este deosebit de necesară. 

Pe lângă fumul de țigară mai există și alte tipuri de mirosuri care pot afecta calitatea aerului din camere, iar acest lucru poate fi redus cu ajutorul unui aparat de filtrare a aerului. 

Bacterii și virusuri

Deși poate părea greu de crezut, bacteriile, microorganismele și virusurile sunt prezente în aerul din locuințe. Acestea pot provoca îmbolnăviri, infecții virale și bacteriene, care pot avea efecte pe termen lung asupra organismului. 

 

Este recomandat ca pe lângă aerisirea constantă a spațiilor să fie folosit și un sistem de filtrare a aerului, cu ajutorul căruia microorganismele și microbii sunt complet eliminați.

 

Aerul pe care îl respirăm în fiecare zi în locuințele noastre ar trebui să fie curat, pentru a preveni astfel apariția alergiilor, a bolilor respiratorii sau a bolilor pulmonare. Pentru a te bucura de un aer curat în locuința ta, atunci ar trebui să iei în calcul investiția în sisteme competitive de filtrare și umidificare. Acestea îți vor oferi un aer curat în locuință, fără grija alergiilor sau a altor probleme de sănătate. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.