Casatoria, 7 motive ca sa spui DA

0

După ce a înregistrat o scădere alarmantă, curajul celor care spun DA căsătoriei revine în forță. În zilele noastre, ca să te căsătorești este o adevărată provocare. Iată doar 7 dintre motivele evidente care te pot face să spui poate cel mai important DA din viața ta. Nu înainte de a cumpăni cu grijă și pe îndelete fiecare etapă în parte, cu bune dar și cu/sau mai ales rele.

1. Mi-a cerut mana
Iată un moment la care toate, dar absolut toate, visăm încă din prima clipă în care aflăm de existența lor, a zânelor, a prințeselor și a crăieselor. Clipa în care ni se cere să consimțim (singure, fără implicarea părinților cum era pe vremuri), să ne trăim tot restul vieții doar alături de el. El iubitul, prietenul, sufletul nostru pereche. Acum nu depinde decât de noi să avem ce ne dorim dintotdeauna.
Puterea absolută de a ne făuri viitorul așa cum am visat e, iată!, în sfârșit, în mâinile noastre. Cu toate acestea, se spune că prea puține ne amintim mai târziu cine din noi doi, noi sau… el, a făcut primul pas…

2. Il iubesc
Evident , acesta este astăzi motivul cel mai romantic și mai des invocat când hotărâm să ne căsătorim. Ar trebui să fim foarte mândre pentru asta, fiindcă este o libertate de care suratele noastre din trecutul nu prea îndepărtat nu beneficiau, căsătoriile încheindu-se, pe atunci, mai ales din interesul economic al părinților și numai cu acordul bisericii de teama unor mezalianțe. Pe atunci, iubirea nici nu intra în calcul, nici măcar pe cel mai mic și mai prăpădit dintre locuri.

3. Vreau o familie
Cu alte cuvinte, vreau să nu mai fiu singură. Vreau să am copii doar cu el, cu omul pe care-l iubesc și mai ales vreau ca, respectându-i regulile, societatea să ne recunoască, la rândul ei, dreptul la existență.

4. Siguranta materiala
Unde-s doi puterea crește, spune un vechi proverb românesc și așa…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.