Care sunt pericolele la care ne expunem în cazul epilării cu ceară
Epilarea cu ceară este o metodă foarte comună și eficientă pentru a scăpa de părul inestetic de pe corp. Cu toate acestea, există anumite pericole ascunse. Dacă nu este efectuat corect, ne putem expune anumitor riscuri pe care femeile trebuie să le știe.
„Cel mai important este ca specialistul să se spele pe maini, să aibă mâinile curate cât de mult se poate şi dacă are în salon, dacă nu, ar trebui să îşi achiziţioneze un săpun evident, avizat de MS, care distruge bacteriile din mediul înconjurător. Apoi, ar trebui evident să folosească mănuşi. Deci astea sunt nişte proceduri, nişte etape care trebuie făcute înainte sau după fiecare clientă! Dacă vorbim strict de epilat, folosim aceeaşi pereche de mănuşi dar ne dezinfectăm după fiecare procedură. Adică, epilăm picioare, ne dezinfectăm pe mănuşi, epilăm zona intimă, ne dezinfectăm pe mănuşi. Asta în ideea în care dacă o zonă are o afecţiune, să nu o purtăm mai departe. Pentru a executa un epilat cat mai corect care să reducă riscurile de infecţii şi implicit şi foliculita, ar trebui mai întâi să se dezinfecteze pielea. Este o procedură foarte importantă pentru că pregătim pielea”, a declarat președintele Asociației Cosmetologilor, Monica Lupu.
Se referă la acea erupere de bubițe pe corp după epilare. De obicei foliculita apare datorită stafilococilor, cu care intrăm în contact atunci când anumite cosmeticene nu respectă regulile de bază ale igienei: spălarea mâinilor, dezinfectarea mănușilor, ceara și spatulele de unică folosință și dezinfectarea pielii. În majoritatea cazurilor, astfel de probleme apar când pe pielea clientelor se folosește ceară utilizată timp de luni de zile, pe sute de alte femei.
„Să nu refoloseacă produsele! Să nu refolosească consumabile, să nu refolosească ceara. Este unul dintre cele mai importante lucruri pentru că în ceară pot ajunge multe elemente, să le…
Citeste continuarea AICI