Care sunt cei mai buni ochelari de soare?

0

Dacă până nu demult ochelarii de soare erau considerați un trend, în prezent aceștia au devenit un accesoriu sănătos. Indiferent de anotimp, ochii trebuie protejați de radiațiile solare. Expunerea îndelungată la razele ultraviolete poate determina apariția unor leziuni oculare, cataractă, degenerare maculară sau alte afecțiuni care ar putea cauza orbire parțială. Reducerea intensității luminii, în orice sezon, conduce la mărirea confortului vizual și evitarea unor probleme care afectează vederea. Așadar, dacă vrei să privești în lumina strălucitoare și în același timp să îți protejezi ochii, o pereche de ochelari de soare reprezintă alegerea perfectă. Anual, pe 27 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Ochelarilor de Soare pentru a ne reaminti importanța acestora pentru sănătate. Iată câteva informații folositoare despre pașii pe care trebuie să îi parcurgi când îți alegi un astfel de accesoriu.

Protecția lentilei

Primul criteriu în alegerea ochelarilor de soare potriviți este cel funcțional. Aceștia trebuie să aibă un puternic filtru UV, care să asigure protecția totală a cristalinului și a retinei. Radiațiile solare sunt foarte periculoase pentru ochi chiar și în zilele înnorate, având o putere mai ridicată în intervalul orar 10-14. Pentru a asigura o protecție optimă ochiului, specialiștii recomandă o lentilă care să filtreze 95-100% din razele ultraviolete. Potrivit standardului european, acești ochelari de soare trebuie să aibă afișat vizibil marcajul CE, care garantează un nivel sigur de protecție solară.

Calitatea produselor este deosebit de importantă. De exemplu, dacă ochelarii de soare sunt folosiți la condus, lentila nu trebuie să afecteze aprecierea distanței sau mărimea obiectelor. Persoanele care au diferite probleme de vedere trebuie să știe…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.