Care este diferența dintre o cârjă cu sprijin subaxilar și una cu sprijin antebraț?

0

Când suferi un accident care îți afectează mobilitatea și ești pus în situația de a folosi o cârjă medicală, ortopedică, este bine să afli mai întâi care îți sunt opțiunile și să alegi apoi pe cea mai bună dintre ele.

Când vine vorba de cârje ortopedice, în funcție de modul lor de utilizare, există cârje cu sprijin subaxilar și cârje cu sprijin antebraț. Ambele tipuri de cârje sunt disponibile pe site-ul Kinetika.ro și pot fi achiziționate la prețuri convenabile.

Pe site-ul Kinetika.ro, un magazin specializat în produse utile în procesul de recuperare al persoanelor care au suferit diverse accidente sau au fost supuse la operații și și-au pierdut mobilitatea. Pe lângă cârje, din acest magazin online mai pot fi achiziționate scaune cu rotile, cadre de mers, echipamente de investigare și diagnostic, remedii naturiste și produse speciale pentru bebeluși precum: aparate cu aerosoli, cântare de bebeluși, termometre, sisteme moderne de monitorizare, încălzitoare digitale cu aburi pentru biberoane, umidificatoare, sterilizatoare și multe alte obiecte utile în creșterea copiilor.

 

Tot ce trebuie să știi despre diferitele tipuri de cârje

 

Cârja cu sprijin subaxilar

Cârja cu sprijin subaxilar este o cârjă ajustabilă, ce poate fi utilizate de diferite persoane, indiferent de înălțimea lor, care suferă de diferite afecțiuni locomotorii. Pentru a nu produce foarte mult zgomot în momentul deplasării, această cârjă este dotată și cu un material cauciucat, care are și rol antiderapant.

Cârja cu sprijin subaxilar este confecționată din aluminiu, anodizat, foarte rezistent la uzură, șocuri și intemperii. Astfel, cârja cu sprijin subaxilar este o cârjă foarte comodă, recomandată de terapeuți pentru multe persoane.

Datorită sistemului său de reglaj, cârja cu sprijin subaxilar este o cârjă ce poate fi folosită de persoane cu o înălțime cuprinsă între 145 și 200 de centimetri.

Ca dotări, în cazul acestei cârje putem vorbi despre arcul său care contribuie la diminuarea șocurilor în timpul mersului, precum și de mânerele sale acoperite cu un burete foarte confortabil și plăcut la atingere.

O cârjă cu sprijin subaxilar poate fi folosită atât cu mâna dreaptă, cât și cu mâna stângă și cu toate că are o masă de doar 870 de grame, suportă o greutat de până la 130 de kilograme.

 

Cârja cu sprijin antebraț

La fel ca și cârja cu sprijin subaxilar, cârja cu sprijin antebraț se recomandă de către specialiști persoanelor care au suferit un accident ce le-a afectat unul din membrele inferioare, sau au probleme de stabilitate în mers din cauza faptului că unul din picioarele lor nu suport greutatea corpului.

Cu alte cuvinte, principala diferență dintre o cârjă cu sprijin antebraț și o cârjă cu sprijin subaxilar, este faptul că primul tip poate fi folosit când doar unul din membrele inferioare este afectat, iar cel de-al doilea, dacă se folosesc concomitent două cârje, chiar și atunci când există probleme de mobilitate și echilibru la ambele picioare.

La fel ca și cârja cu sprijin subaxilar, cârja cu sprijin antebraț este o cârjă care, pentru a fi cât mai ușoară, este confecționată din aluminiu. Dar spre deosebire de cârja cu sprijin subaxilar, pentru că este o cârjă mai scurtă, ea are o greutate mai mică, de doar 0.5 kilograme și suportă o sarcină mai mare, de până la 135 de kilograme.

Cârja cu sprijin antebraț poate și ea să fie folosite atât pe mâna dreaptă cât și pe mâna stângă, iar în partea inferioară este dotată cu un tampon fabricat din cauciuc sintetic, care asigură un suport sporit, mai multă aderență și bineînțeles un mers mai puțin zgomotos.

Cârja pentru suport antebraț poate fi reglată în funcție de preferințe la o înălțime cuprinsă între 95 și 118 centimetri putând fi astfel utilizată de către un număr mare de persoane, indiferent de înălțimea lor.

 

În concluzie

Pe scurt, cârja cu sprijin subaxilar poate fi utilizată atât în cazul în care în urma unui accident a fost afectat unul sau ambele membre inferioare, iar cea cu sprijin pentru antebraț, doar în cazul în care utilizatorul dispune de un picior sănătos. În rest, cele două tipuri de cârje au multe similarități, iar dacă terapeutul nu specifică altfel, se pot alege în funcție de preferințele persoanei care are nevoie de ele.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.