Când dragostea îți face rău

0

De-a lungul timpului ne-am obișnuit să credem că relațiile sunt bazate pe admirație, respect și încredere, însă există și cazuri în care aceste caracteristici fundamentale lipsesc și, de cele mai multe, ne este foarte greu să distingem când o relație începe să ne facă rău.

Acest lucru este valabil pentru orice fel de relații – de la cele de muncă la cele de prietenie, dar cele mai grave sunt totuși cele romantice. Așadar, ce face ca o relație să fie toxică?

„O relație toxică este orice relație care devine nepotrivită pentru tine sau pentru ceilalți. Fundația fiecărei relații, fie ea sănătoasă sau nu, este bazată de cele mai multe ori pe admirație și respect, însă în timp poate deveni cu adevărat toxică. Este vorba despre atmosfera otrăvitoare care distinge o relație nepotrivită de una toxică. Practic, relațiile toxice îi pot împiedica pe cei implicați în ea să trăiască o viață productivă și sănătoasă’ (Dr. Asa Don Brown, Canadian Counselling and Psychotherapy Association).

Dr. Asa Don Brown continuă spunând că relațiile toxice pot fi de cauzate de obicei de personalitățile complet diferite ale celor implicați în relatie. Astfel, toxicitatea relației este cauzată, de fapt, de incompatibilitatea partenerilor. Practic, în unele cazuri nici nu este o anumită persoană de vină, ci pur și simplu această stare este produse de imposibilitatea de a comunica și stabili limite și conversații sănătoase.

Așadar, de câte relații este nevoie pentru a întâlni persoana perfectă pentru noi? Și, mai important, de câte relații toxice avem nevoie pentru a o găsi pe cea sănătoasă și fericită? Acestea sunt întrebări la care, în mod evident, nimeni nu poate da un răspuns…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.