Bijuterii pentru bărbați, inele și diverse alte accesorii

0

Bijuteriile au reprezentat întotdeauna o mare bucurie pentru femei. Reprezentantele sexului frumos le-au purtat cu mare mândrie. Dar oare doar femeile?

Primele bijuterii pentru bărbați au fost purtate de preoți. Aceste ornamente aveau un înțeles spiritual. Primii meșteri care au lucrat cu metale prețioase au creat piese pentru a decora diferite părți ale corpului masculin. Aceste ornamente au fost foarte populare. Treptat s-au transformat în coroane, diverse decorațiuni și inele.

În perioada renascentistă, bărbații purtau bijuterii incredibile, o tradiție care a continuat în perioada barocă și care a culminat cu explozia răsunătoare de accesorii luxoase și costisitoare în epoca Rococo. În acei ani nu s-a putut afirma cu certitudine care persoane purtau mai multe bijuterii, femeile sau bărbații.

De la Revoluția Franceză până în zilele noastre

După Revoluția Franceză și mai ales odată cu sosirea primei revoluții industriale din secolul al XIX-lea, bărbații au renunțat la bijuterii, lăsându-le doar femeilor. Din această perioadă au început să poarte doar ceasuri și inele – utilizate foarte discret – și butoni, care au devenit bijuteria de sex masculin prin excelență.

Totul este ciclic, totul se schimbă, iar bărbații de astăzi, pe lângă ceasul pe care îl poartă frecvent, au prins curaj și au început să poarte și alt tip de bijuterii.

Bijuterii pentru bărbați din anii ’60 până în anii ’90

Lănțișoarele cu un medalion mic au început să fie observate la gâtul bărbaților în anii ’50.

În anii ’60, în epoca hippie, tinerii purtau adevărate coliere, care, în general, reprezentau ceva sau erau încărcate de simbolism, nu numai din metal, ci și din țesătură, diverse fire sau lemn.

În anii ’80 au apărut primii cercei în urechea băieților (într-una singură). În anii ’90 a existat o adevărată inovație, deoarece regulile modei au început să fie…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.