Avantajele de a avea un mic business care functioneaza in orice conditii. Recomandari pentru a avea succes in continuare

0

Daca in contextul pandemic businessul tau a mers foarte bine si nu ai fost nevoit sa iti trimiti angajatii in somaj tehnic sau sa renunti la ei, poate ca profilul de activitate este unul de productie, coletarie sau depozitare. Vom lua un exemplu oarecare si, pe baza acestuia, vom enumera cele mai eficiente masuri pe care le poti lua in context pandemic pentru ca totul sa mearga ca pe roate in continuare.

Sa zicem ca ai un atelier de tamplarie si confectionezi mobilier la comanda, ai o echipa de opt oameni cu care lucrezi cot la cot, iar spatiul in care va desfasurati activitatea reprezinta a doua ta casa. Sansele sa ai multe comenzi si de acum incolo sunt ridicate, in ideea ca majoritatea romanilor lucreaza de acasa, iar dupa ce inchid laptopul, cauta in jur, in confortul propriului camin, noi provocari, cum ar fi reamenajarea unei camere, aceasta pe langa cele ce tin de propria persoana, cum ar fi miscare pe baza unor tutoriale online, gatit, citit, colaborari in afara jobului, noi pasiuni.

In acest articol iti vom impartasi cateva recomandari de care sa tii seama pentru a-ti sprijini echipa sa functioneze in parametrii optimi. Pana la urma, oamenii sunt cea mai importanta resursa pe care o ai si in acestia trebuie sa-ti canalizezi principalele investitii. 

Spatiul de lucru

Odata cu sezonul rece, mai ales daca e vorba de o hala industriala, frigul devine cel mai important inamic. In fond, empatizeaza cu angajatul: tu ai avea entuziasm sau chef sa muncesti daca faci asta dintr-un loc ostil? Sa zicem ca atelierul tau de tamplarie nu este construit ca o hala industriala, insa sunt foarte multe lucruri de imbunatatit. Desi va reprezenta un stres in plus, poti efectua mici update-uri in aceasta perioada, cand oamenii isi mai iau concediu. In primul rand, recurge la izolatii din vata bazaltica. Este o solutie accesibila, cu eficienta necontestabila, rezistenta la conditiile variabile de mediu si, in plus, foarte usor de montat. Odata cu montarea ei, vei scapa si de stresul temperaturilor sufocante din timpul verii.

Daca traditionalele calorifere nu mai tin pasul cu mentinerea unei temperaturi optime in interior, mai ales daca e un spatiu in care usile raman mai mereu deschise (incarcare marfa, primire materiale), atunci poti achizitiona aeroterme industriale, echipamente cu o putere de incalzire foarte mare care nu ocupa atat de mult spatiu ca vechile modele folosite in trecut.

Conditii de lucru mai bune

Pentru ca angajatii sa se simta confortabil, incearca sa investesti mult in spatii de coworking. Nu, nu ne imaginam ca printre rumegus vei aduce volume de „Anna Karenina” pentru pauze de lectura, insa in cativa metri patrati, delimitati de atelier, poti aduce o canapea, un fierbator electric, cate un cos zilnic de fructe, ceaiuri si cafea, cateva dulciuri si o masa pliabila, un frigider, pentru ca oamenii sa ia masa in conditii civilizate. Daca angajatii vor dispune de toate acestea, vor veni cu mult mai drag la munca si te vor aprecia si mai mult ca sef. 

In fine, e redundant, insa pastrarea igienei trebuie sa ramana o prioritate, astfel incat sa ai de rezerva solutii de dezinfectare concentrate, masti de protectie, eventual un sistem de termoscanare. Daca nu e posibil ca echipa sa lucreze in ture, asigura-te ca normele de distantare sociala sunt respectate atat cat este posibil.

Motivarea echipei

Oamenii care lucreaza pentru tine nu o fac doar din ratiuni financiare. Desi actuala criza sanitara a dus la pierderea multor locuri de munca, sunt sectoare in cautare de forta de munca. Mai ales daca lucrezi cot la cot cu angajatii, este necesar sa adopti o atitudine pozitiva, sa nu fii demotivat si negativist. Comunicarea este esentiala, cat si acceptarea faptului ca oamenii sunt diferiti si nu trebuie catalogati. Daca pana acum nu i-ai tratat pe angajati ca de la egal la egal, e timpul sa o faci.

Pe langa toate acestea, nu inceta sa le amintesti celor din echipa ca ii apreciezi, iar aceasta forma de respect nu trebuie sa se manifeste doar verbal. Ii poti recompensa cu prime de Craciun, cadouri, vouchere de cumparaturi si mai multe zile platite de concediu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.