Augmentarea mamară: Tot ce trebuie să știi

0

Augmentarea mamară, cunoscută popular și sub numele de implant mamar cu silicoane, este o procedură chirurgicală care are scopul de a mări dimensiunea sânilor și de a ajusta forma acestora. Augmentarea mamară este efectuată de către un chirurg estetician și poate fi o opțiune pentru femeile care sunt nemulțumite de dimensiunea sau forma sânilor lor. Există numeroase aspecte ce trebuie luate în considerare înaintea procedurii, pentru a te asigura că este alegerea potrivită pentru tine și că vei obține rezultatele dorite.

 

Ce tipuri de implanturi mamare există?

 

Implanturile mamare se clasifică în funcție de tipul de umplutură, formă, proiecție și dimensiune. Principalele tipuri de implanturi mamare sunt cele saline, umplute cu o soluție sterilă (ser fiziologic) și cele de silicon, umplute cu un gel de silicon coeziv. După formă, există două forme principale de implanturi mamare: cele rotunde și cele anatomice. Implanturile rotunde sunt cele mai comune tipuri de implanturi în clinicile de estetică, deși conferă în general un aspect mai artificial decât implanturile anatomice.

 

Clinica de chirurgie estetica Estetico.ro, oferă informații cu privire la fiecare tip de implant în parte, cât și despre modul în care decurge operația de augmentare mamară, în funcție de tipul de implant dorit.

 

Cum se efectuează augmentarea mamară?

 

Intervenția de augmentare mamara se efectuează, de obicei, sub anestezie generală. Inciziile pot fi efectuate în trei locații diferite:

– în șanțul submamar (spațiul dintre sân și piept);

– în jurul marginilor areolei (incizie peri-areolară);

– în zona axilei (incizie transaxilară).

 

După ce se face incizia, chirurgul va crea un buzunar în țesutul mamar, care va găzdui implantul. Implantul va fi apoi introdus în buzunar și zona va fi închisă cu fire chirurgicale. Implanturile pot fi poziționate subglandular (în spatele glandei mamare), supramuscular (în spatele mușchiului pectoral) sau dual-plane (o combinație a celor două).

 

Recuperarea și riscurile implicate

 

Perioada de recuperare după augmentarea mamară poate varia, dar, în general, pacientele sunt sfătuite să evite activitățile fizice intense pentru o perioadă de timp de aproximativ 4-6 săptămâni și să poarte un sutien special pentru susținerea sânilor. Riscurile asociate cu augmentarea mamară sunt în general rare și includ sângerări, vindecarea defectuoasă a inciziilor, modificarea sensibilității mamelonului sau a sânului, reacții adverse la anestezie sau contractura capsulară (îngroșare a țesutului cicatricial care înconjoară implantul).

 

Rezultatele augmentării mamare

 

Rezultatele obținute în urma unei augmentări mamare sunt de obicei permanente. Cu toate acestea, implanturile mamare pot să se rupă sau să prezinte scurgeri în timp. În cazul în care acest lucru se întâmplă, este posibil să fie necesară o intervenție chirurgicală pentru a înlocui implantul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.