Ah 2021! Anul în care conștientizăm nevoia de confort

0

Vară! Am dat măștile jos, ne bucurăm din nou de zâmbete la vedere, de o băutură rece la terasă și de compania celor dragi.

Apartamentele noastre au devenit, pe parcursul lui 2020 și debutul lui 2021, locul din care ne-am dorit să evadăm. Din familiare, au devenit oarecum apăsătoare și ideea de acasă a fost reconfigurată în totalitate prin faptul că acasă nu a mai fost locul de retragere după o zi plină la muncă, ci chiar locul de muncă, locul de întâlnire cu apropiații, locul de distracție, locul de făcut exerciții.

Și totuși, chiar dacă suntem liberi să ieșim din case și să mergem oriunde ne dorim, ne întoarcem în cele din urmă tot acasă. Pornind de această idee, întrebarea care se configurează este dacă mai reușim să ne bucurăm tot atât de mult de spațiul casei pe cât ne bucuram înainte de 2020, mai ales că una dintre asocierile făcute conceptului de acasă este lock-down-ul, catalogat una dintre cele mai traumatizante experiențe din punct de vedere psihologic.

Ce e de făcut? Să schimbi apartamentul nu e o soluție la îndemână, dar o schimbare de ambient ar putea fi ideea salvatoare. Iar ca să eliminăm corvoada prea multor idei, modele și culori, plus detalii tehnice care ar putea să ne depășească, putem apela din start la o companie de amenajări interioare apartamente, care să ne salveze și timpul și banii.

Un articol din celebra revistă Vogue, despre trendurile care s-au instalat în urma pandemiei în materie de amenajări, spune că tendințele anului 2021 sunt dominate de un singur cuvânt: confort. În pandemie, ne-am dat seama că vrem mai mult confort și în bucătăriile noastre, unde am petrecut atât de mult timp, am lucrat sau am încercat rețete de tot felul spre deliciul nostru, dar și al privitorilor de pe platformele de social media.

Și, dacă suntem complet plictisiți de mobila din bucătărie, dacă vrem soluții practice,  dacă avem nevoie de mai mult spațiu de depozitare, dar și de mai mult spațiu de mișcare, dacă aragazul și cuptorul nu sunt poziționate la îndemână, masa ocupă prea mult loc, vrem locul nostru intim unde să citim o carte sau să ne relaxăm cu o cafea bună, vrem să lucrăm confortabil într-un spațiu prietenos cu întâlnirile pe Zoom, în esență vrem mai mult timp pentru noi, și cu siguranță vrem stare de bine în toate formele ei și mai ales în forma casei noastre, ar fi o idee bună să aruncăm o privire pe noutățile în materie de modele de amenajare bucătărie.

Ne dorim propriul nostru sanctuar de confort și relaxare și doar acest grad de confort poate să fie motivul pentru care am putea să redescoperim plăcerea de a sta acasă, lângă cei dragi, chiar și atunci când suntem surprinși, așa cum s-a întâmplat în 2020, anul schimbării viziunii despre viață.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.