77% dintre români cred că IT-ul va fi cel mai căutat domeniu în viitor, iar aptitudinile care vor conta cel mai mult pentru angajatori vor fi creativitatea, adaptabilitatea și capacitatea de a lucra bine în echipă

0

Este cel mai căutat domeniu al momentului și pare că acest lucru nu se va schimba prea curând, arată rezultatele celui mai recent studiu derulat de eJobs România și biblioteca publică Bookster, care plasează IT-ul nu doar în topul preferințelor actuale ale candidaților, dar și în lista pentru următorii ani. Asta nu doar pentru că IT-iștii au cele mai mari salarii din piață, ci și pentru că oportunitățile de angajare cresc de la an la an, atât în țară, cât și în străinătate.

Studiul a urmărit percepția românilor despre aptitudinile de care cred că vor avea nevoie pentru joburile viitorului, dar și despre domeniile cu cea mai mare căutare în următorii ani. Rezultatele mai arată și că următoarele cele mai căutate domenii, deși la distanță considerabilă față de IT, vor fi telecomunicațiile (27,4% dintre respondenți cred că va fi unul dintre cele mai căutate domenii în viitor), marketingul (26,1%) și ingineria (25,5%).

De cealaltă parte a clasamentului se află jurnalismul, domeniu în viitorul căruia mai cred doar 0,5% dintre participanții la studiu. La fel de puțină încredere mai au în administrație publică, auto sau distribuție.

”Se vorbește la nivel internațional despre inovație, despre a fi mereu cu un pas înaintea celorlalți, despre a crea răspunsuri pentru nevoi care încă nu există și aproape toate acestea au legătură cu IT-ul. Felul în care românii percep viitorul raportat la piața muncii se observă și din setul de aptitudini de care cred că vor avea nevoie în următorii ani pentru a rămâne dezirabili din punct de vedere profesional. Astfel, calitatea despre care cred că va fi cea mai căutată de angajatori este creativitatea”,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.