7 lucruri pe care le-am aflat din documentarul istoric al lui Beyonce, Homecoming

0

Nu am avut prea mari așteptări atunci când am început să mă uit la Homecoming, documentarul istoric al lui Beyonce despre performance-ul pe care l-a susținut la Coachella în 2018, ca prima femeie afro-americană headliner al unuia dintre cele mai mari festivaluri ale lumii (și a patra femeie cu totul, în istoria de 20 de ani a evenimentului).

Văzusem deja concertul prin streaming chiar atunci când a avut loc și nu credeam că, dincolo de show-ul fabulos pe care Beyonce, alături de sora sa, Solange, soțul ei, Jay Z, și cele două foste colege din trupa Destinys Child, Kelly Rowland și Michelle Williams, l-a susținut, mai erau multe de aflat.

Se dovedește că mai erau – iar documentarul istoric al lui Beyonce își face foarte bine treaba de a le arăta.

1. Homecoming este istorie surprinsă video

În primul rând, ar trebui să explic de ce îl numesc istoric – iar explicația e simplă și e conținută și în rândurile de mai sus. Și anume, pentru că înregistrează un performance cum nu au fost multe, cu semnificații multiple, și pentru femei, dar mai ales pentru comunitatea de culoare din Statele Unite și, extins, pentru cea din întreaga lume. Este apogeul unui megastar care și-a depășit statutul de star pop și a ajuns iconic. Iar lucrul acesta s-a întâmplat mai ales prin asumarea atât de eficace a unor valori care sunt mai ales politice.

2. Beyonce poate face orice

E ușor să crezi că m-a cuprins exaltarea văzând acest documentar, însă doar văzându-l devii conștient de multitudinea de stiluri pe care le interpretează Beyonce alături de armata de dansatori și cântăreți care performează alături de ea pe scenă. Trecând prin momente semnificative din întreaga sa carieră muzicală, Beyonce se apleacă către ceea ce se cheamă black music, își încearcă vocea cu improvizații jazz, cântă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.