5 prietene de care orice mamă are nevoie! | Radio Bucuresti FM – Radio Muzica Live Online

0

Se spune că e nevoie de un sat întreg ca să crești un copil, însă nu spune nimeni că ai nevoie și de un sat întreg ca să te ocupi de o mamă. Rolul de mamă îți dă foarte multe satisfacții, însă este de multe ori copleșitor. Maternitatea este o perioadă de izolare pentru mamele care, chiar dacă ar avea alături un sat întreg care să se ocupe de copiii lor, tot s-ar simți singure.

Potrivit Alinei Bota, fondatoarea Mamprenoare – cea mai mare comunitate de mame-antreprenor din România – în perioada sarcinii, dar mai ales în perioada post-natală, cea mai mare nevoie a mămicilor este cea de prieteni adevărați.

„Noi, românii suntem un popor latin, emoțional, iar perioada maternității ne umple și mai tare rezervoarele de emoții, așa că mamele românce au mare nevoie de prieteni care să înțeleagă stările lor contradictorii și roller-coaster-ul emoțional prin care trec zilnic, prieteni cu care să poată împărtăși lipsa de încredere în ele după luni de zile de oboseală cronică, prieteni cu care să poată vorbi la nesfârșit despre copiii lor, dar care să le reamintească uneori că sunt și ele o persoană, că au și ele nevoile lor și că sunt mult mai mult decât mame. Cei mai buni prieteni ai mamelor sunt tot mame, noi ne înțelegem cel mai bine una pe cealaltă”, declară Alina Bota, Business&Personal Branding Consultant, Fondator Mamprenoare.

Specialiștii spun că fiecare mamă ar trebui să aibă propriul ei trib, așa că vă prezentăm cele 5 tipuri de prietene pe care mamprenoarele le-au identificat în comunitatea lor și le recomandă fiecărei mame:

1. Antrenoarea – prietena care te încurajează mereu să accepți provocări noi, care este mereu alături de tine pregătită să îți dea un brânci atunci când nu ai încredere în tine. E dinamică, insistentă, convingătoare, de acțiune, te forțează să renunți la pijamale și să ieși din casă la o cafea sau…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.