5 moduri prin care să nu mai fii geloasă într-o relație

0

Gelozia este unul dintre sentimentele care apare într-o relație în momentul în care nu ne simțim sigure de sentimentele și acțiunile partenerului. 

Înainte de toate, trebuie să reții faptul că atât femeile, cât și bărbații pot deveni geloși într-o relație. Chiar dacă în unele cazuri, acest sentiment poate fi interpretat drept un semn de implicare în relație și că îți dorești ca partenerul să se gândească doar la tine, în alte cazuri, gelozia poate duce și la anumite experiențe negative.

În orice relație, încrederea este cea mai importantă, iar în momentul în care nu mai ai încredere în partenerul pe care îl ai, este de la sine înțeles că poate interveni gelozia. Iar ea apare atunci când partenerul chiar îți dă motive pentru care să fii așa, fie că îl surprinzi mereu în compania unei alte femei, observi cum se ferește de tine când vorbește prin mesaje sau chiar evită răspunsurile la anumite întrebări pe care i le pui. 

Pe lângă asta, un rol important îl mai au și experiențele din relațiile anterioare. Spre exemplu, dacă într-o altă relație, partenerul te-a înșelat, în fiecare relație în care te vei implica, vei avea o doză de scepticim în ceea ce îl privește, chiar dacă el nu îți dă motive în acest sens. 

Așa că, în cazul în care îți dorești să nu mai fii geloasă într-o relație, iată ce ar trebui să faci:

1. Vorbește deschis despre sentimentele tale

Atunci când alegem să nu vorbim despre sentimentele noastre și despre ceea ce ne deranjează, este normal să apară cu timpul și anumite frustrări, care se pot transforma în gelozie. Din acest motiv, atunci când simți că este ceva în neregulă în relație, că nu mai…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.