3 motive pentru care să alegi extensia .ro pentru afacerea ta

0

Dacă ești pe punctul de a lansa afacerea ta și în mediul online, fie că este un magazin de e-commerce, fie că este doar un site de prezentare, unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faci este chiar alegerea numelui de domeniu.

Ce înseamna mai exact acest nume de domeniu? Ei bine, pe scurt, acesta va fi numele site-ului tău și cu el te vei prezenta în fața clienților tăi în lumea virtuală.

Fie că este un nume care reprezintă ceva, un cuvânt interesant sau un acronim, trebuie să fii foarte atent și să acorzi o atenție deosebită atunci când îl alegi.

Deși competiția este acerbă și există milioane de site-uri pe Internet, cu un nume de domeniu ales inteligent poți avea startul potrivit pentru a crea un brand de succes în mediul online.

Chiar dacă sunt mai multe criterii pe care ar trebui să le iei în considerare când îți alegi numele site-ului, în principiu, acesta trebuie să fie cât mai simplu și ușor de scris, astfel încât în urma oricăror eforturi de comunicare pe care le-ai face, potențialii tăi clienți să îl rețină cât mai facil și să îți caute site-ul prin intermediul motoarelor de căutare.

Din punct de vedere tehnic, numele site-ului tău va fi format dintr-un șir de caractere și, asa cum am spus mai sus, acesta poate forma un cuvânt sau un acronim și o extensie, adică acel .ro, .com, .eu de la final. (de ex: www.exemplu1.ro)

Cele mai uzitate extensii folosite pentru domeniile din România au extensia .ro, .com, .net sau .biz, însă mai jos îți vom prezenta 3 motive pentru care ar trebui să alegi extensia .ro dacă businessul tău se adresează pieței și clienților din România.

Pentru a înregistra domeniul tău folosind extensia .ro într-un mod sigur și rapid, dar și pentru a obține cel mai bun preț, alege un furnizor de încredere care să te ajute cu întreg procesul, accesând:  https://www.hostx.ro/inregistrare-domenii/domeniu-ro.html

  1. Extensia .ro te ajută la branding

Dacă ai o afacere la început de drum și aceasta se adresează clienților din România este de dorit ca numele domeniului tău să fie înregistrat cu extensia .ro. Potențialii clienți sunt mai familiarizați cu această extensie și vor căuta într-un mod intuitiv numele site-ului tău adăugându-i .ro la final.

  1. Extensia .ro te ajută la SEO

SEO este pe buzele oricărui marketer digital și toate eforturile de comunicare, promovare dar și tehnice sunt îndreptate către a face o optimizare SEO cât mai bună. Pe scurt, Google trebuie să indexeze cât mai bine site-ul tău pentru a-l afișa cât mai sus în paginile de căutare pentru ca, evident, potențialii tăi clienți să găsească site-ul tău printre primele atunci când fac o căutare pe Google în legătură cu produsele sau industria în care activezi.

Deși optimizarea SEO se face pe mai multe planuri și trebuie să fie realizată prin eforturi constante și susținute pentru a obține rezultate pe termen lung, alegerea unui domeniu cu extensia .ro te poate ajuta mai mult decât crezi.

Extensiile sunt asociate de Google cu un cod de țară și evident că .ro este asociat României. Așadar, dacă majoritatea clienților tăi sunt din România și traficul pe site-ul tău vine preponderent de la utilizatori români, Google te va indexa mai bine pentru simplu motiv că va considera că acesta oferă un conținut relevant pentru această zonă.

  1. Extensia .ro este o investiție de lungă durată

Domeniile .ro pot fi înregistrate pentru o perioadă între 1 și 10 ani, spre deosebire de cele internaționale care necesită reînnoire la intervale mai mici de timp. Astfel, odată investiția făcută și alături de un furnizor de hosting de încredere care să te ajute cu tot procesul, vei fi sigur că în tot acest timp brandul tău va fi protejat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.