3 motive pentru care sa alegeti in viitorul apropiat ventilatia cu recuperare de caldura

0

In ultimii ani suntem tot mai alerti si mai constienti de poluarea aerului si a mediului in general. Daca in ceea ce priveste poluarea in mediul exterior nu o putem controla intr-o oarecare masura, nu acelasi lucru il putem spune despre climatul din interior. Iar la ora actuala avem si solutii eficiente, in prezenta  sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura.

 

Ce este ventilatia cu recuperare de caldura

Dupa cum si numele ii spune, cand vorbim despre ventilatie cu recuperare de caldura vorbim despre acele sisteme ce ventileaza incaperile, fara sa fiti nevoiti a deschide usi si ferestre, creand curenti reci de aer. In fond, aceasta practica este partial eficienta. Asta pentru ca aerul din atmosfera este si el poluat, pentru ca ar dura foarte mult pana cand ati reusi sa aerisiti  complet incaperile si ar trebui sa reluati aceasta practica de cateva ori pe zi, indiferent de sezon.

 

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt eficiente. Efectele benefice ale functionarii unui astfel de sistem le recomanda publicului larg, fie ca vorbim despre locuinte sau spatii recent construite sau de cele mai vechi. Iata doar 3 motive serioase pentru care in viitorul apropiat merita sa va ganditi la o astfel de investitie. In plus, veti descoperi la Ventocool.ro furnizorul de solutii in acest caz:

 

#1 Aer proaspat in casa

Desigur, in mod special iarna se resimte greul in ceea ce priveste aerisirea casei. Va vine greu sa faceti asta, inlocuind aerul cald din interior cu cel de afara. Gerul nu este un prieten prea bun. Insa, nu va mai trebui sa faceti asta. Gratie recuperatoarelor de caldura integrate aerul ce este mai intai de toate filtrat, inainte de a ajunge in interior este si incalzit. Caldura este de altfel preluata de la aerul viciat ce este eliminat, asadar nu veti plati in plus pentru incalzirea acestuia.

 

#2 Climat sanatos, fara umiditate in exces

In mod special in casele noi, inca nelocuite si inca nemobiliate exista o umiditate mai mare. La fel se intampla insa si in unele case vechi, constructii mai vechi unde proiectele nu au tinut cont la vremurile respective de planuri moderne si de necesitati pe masura. O incorecta ventilare a spatiilor duce in timp la formarea de igrasie si mucegai.

 

Nu doar mirosurile greu de suportat sunt factor ce v-ar putea determina sa luati masuri. De altfel din moment ce isi fac aparitia aceste probleme, se absoarbe si in lucruri, tesaturi sau mobila un miros greu de suporta. Nu este nici sanatos, caci inspiram aerul contaminat, astfel poate avea debutul astmul sau alte probleme respiratorii, otita este greu de combatut, apare rinita alergica si sunt si alte probleme de sanatate asociate cu traiul intr-un mediu in care umiditatea este la nivel mai mare decat ar trebui, de peste 60%.

 

Desigur ca si unele activitati casnice pot duce la cresterea umiditatii. Spre exemplu uscarea hainelor in interior sau o precara ventilatie dupa dus sau in timp ce gatiti.

 

Indiferent de cazul in care va regasiti, cert este ca sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura pot remedia aceste situatii, tin sub control umiditatea si in plus acopera toata suprafata casei. Daca in cazul aerului ce intra pe fereastra este relativ cat de eficient este aerisit tot, inclusiv zonele de colt ale camerelor, in cazul in care in locuinta cu pricina functioneaza un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura tot aerul din interior este circulat.

 

#3 Casa eficienta

Exista acum programe de finantare si de incurajare pentru ca publicul sa aiba in vedere casa eficienta, adica construita si dotata astfel incat sa aiba surse de energie regenerabile si sa asigure eficienta maxima in consumul de resurse. Desigur, asta fara sa implice vreun disconfort si sa limiteze necesarul de resurse al unui proprietar.

 

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt in masura sa ofere confort si randament, sa rezolve o problema strans legata de sanatatea individului in mediul in care isi petrece mult timp si anume in interior. Fie ca vorbim de locuinta sau de spatii comerciale un sistem de ventilatie devine o necesitate. Dar nu de orice fel, ci iata, este adaptat astfel incat sa functioneze mai rentabil ca oricand, sa nu impuna pierdere de caldura, iar aerul pe care il introduce in spatii sa fie unul curat, filtrat.

 

Deja multi se gandesc la solutii pentru a avea in casa un aer fresh. Unii aleg dezumidificatoare sau purificatoarele de aer, aparate mici care nu au cum sa aiba randament daca nu ne raportam la debitul de aer necesar intr-un anumit spatiu. Poate ca acum inca nu ne dam seama 100% de importanta unor sisteme de ventilatie, insa ele incep sa devina un reper al aerului sanatos din case. In viitor acestea vor fi un must-have pentru fiecare constructie noua.

 

Ventocool va ofera solutii

Atat in privinta acestor sisteme, cat si cand vine vorba de aer conditionat, deci sisteme care sa ne ofere un plus de confort in propria locuinta Ventocool este furnizor de solutii. Regasim aici toata informatia de care avem nevoie pentru a lua decizii bune, dar si echipamente care sa ne ajute sa ducem acest plan spre realitate.

 

In ceea ce priveste pe cei care detin cladiri, spatii comerciale, un sistem de ventilatie este desigur o prioritate. Spatiile de depozitare fara ventilatie inseamna risc ca bunurile sa nu fie mentinute in conditii optime. In spatiile comerciale, un climat placut asigura confort clientilor. Intelegem asadar ca nu este un moft, ci o alegere ce aduce beneficii complexe.

 

Nu avem nevoie doar de aer recirculat, ci de aer curat. In conditiile in care poluam peste masura cu tot ceea ce utilizam zilnic, acolo unde se poate putem controla calitatea aerului. Descoperiti Venticool si intelegeti cum puteti dobandi acest climat sanatos, printr-o alegere pe masura, o investitie rentabila, amortizata in cativa ani. Pentru ca nu este despre a trata, ci despre a ramane sanatos, pentru a evita orice nevoie de tratament si consum de medicamente. Si toata aceasta preventie incepe de la aerul inspirat.

 

Contact:

0745 898 529

Adresa: Str. Garii 66, Targu Secuiesc,

Jud. Covasna

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.